Cercetare

Realizăm studii și sondaje privind starea sectoarelor culturale și creative și impactul culturii în societate.

Pentru a pune bazele unui observator statistic în domeniul culturii la Cluj-Napoca, Centrul propune realizarea unei diagnoze a sectorului cultural și dezvoltarea unei metodologii și a unor serii de cercetări cu privire la participarea culturală.

Pentru a ne fundamenta acțiunile și a propune mecanisme și politici bazate pe date inițiem cercetări în toate domeniile de acțiune ale proiectelor centrului ( well-being, mobilitate urbană, participare socială, dezvoltare urbană, etc).

Știri

Cercetări ale Centrului Cultural Clujean

mai 2019
Studiu cu privire la nevoile și percepțiile studenților din Cluj, realizat în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, UBB.
vezi studiul
august 2019
Munca în cultură și cultura muncii. Tendințele de transformare ale modului de organizare a muncii. Studii de caz cu privire la munca în cultură și munca informală., realizat în colaborare cu Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, UBB, pentru proiectul Cluj Future of Work.
vezi studiul
august 2019
Culturepreneurs: Competitivitatea industriilor culturale și creative din Cluj-Napoca și zona metropolitană în context European., realizat în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, UBB, pentru proiectul Cluj Future of Work.
vezi studiul
august 2019
Impactul automatizării și digitalizării asupra muncii și capitalului în Zona Metropolitană Cluj., realizat în colaborare cu Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor, UBB; pentru proiectul Cluj Future of Work.
vezi studiul
octombrie 2019
Studiu cu privire la bunăstarea medicilor rezidenți, realizat în colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență și Departamentul de Sănătate Publică al FSPAC, UBB, în cadrul proiectului Spațiu Interior.
noiembrie 2019
Studiu privind publicul spațiilor independente de artele spectacolului din Cluj-Napoca.
vezi studiul

2020

Ianuarie

Suntem parte din LEAP, un studiu interdisciplinar care evaluează nevoile și oportunitățile tinerilor din Cluj-Napoca, realizat în colaborare cu Grupul PONT și Departamentul de Sănătate Publică și Departamenul de Științe Politice al FSPAC, UBB.

Ianuarie

Suntem parte din consorțiul internațional al proiectului de cercetare InDICEs, care măsoară impactul culturii digitale, finanțat prin Orizont 2020.

Februarie

Suntem parte din proiectul de cercetare MESOC - măsurarea dimensiunii sociale a culturii, finanțat de Orizont 2020.

Mai

Am pus bazele unui Observator Cultural la Cluj, o colecție de date și cercetări cu privire la sectorul Cultural.

Iunie

Am demarat un studiu cu privire la impactul consumului de artă asupra well-being-ului pe parcursul pandemiei Covid 19.

Septembrie

O nouă serie de cercetări Cluj Future of Work, care vor furniza date cu privire la situația locurilor de muncă din Cluj-Napoca.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE