Despre Centrul Cultural Clujean

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană.

Misiunea noastră este de a mobiliza cultura, în parteneriat cu alte sectoare, pentru a contribui la transformare socială și dezvoltare urbană.

Inițiat pentru a pregăti candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, Centrul Cultural Clujean implementează un program de anvergură care adresează provocări urbane strategice.

Acest program conține 13 proiecte interdisciplinare și abordează o varietate de teme: arta contemporană, bunăstarea emoțională și mentală, educația culturală și artistică, regenerarea urbană, conectarea comunităților, incluziunea socială, industriile culturale, dezvoltarea rurală, etnografia lumilor imaginate, creșterea capacității sectorului cultural, inovare socială și urbană, cooperarea internațională, cercetarea și dezvoltarea de politici culturale și de oraș.

Centrul Cultural Clujean are 70 de membri: organizaţiile și instituţiile culturale locale, universităţile clujene, cluburile și clusterele de afaceri, organizaţii ale societăţii civile, administraţia locală și regională.

Obiectivele Centrului sunt:

  1. Întărirea brandului Clujului ca oraș european de referință în domeniul artei și al culturii;
  2. Conectarea comunităților orașului în proiecte de transformare socială;
  3. Dezvoltarea unei economii creative puternice în oraș și în regiune;
  4. Elaborarea de politici culturale și urbane pentru o dezvoltare durabilă.