Ștefan Teişanu

Ștefan Teişanu

Director

Ştefan este un antreprenor cultural interesat de dezvoltarea comunităților.

Este director al Centrului Cultural Clujean, organizație culturală care are ca membri universitățile, instituțiile și organizațiile de cultură clujene, clustere și cluburi de afaceri, administrația locală și județeană și care este responsabilă cu un vast program cultural pentru dezvoltarea durabilă a Clujului și a regiunii.

Este președinte fondator al Asociației Fapte, organizatoare a festivalului Jazz in the Park și a altor evenimente culturale cu impact în comunitate. Este şi preşedinte fondator al Nord, asociație de dezvoltare comunitară înfiinţată la Darabani, oraşul său natal din Moldova.

A fost preşedinte al AIESEC Cluj-Napoca şi a pus bazele filialei locale a Junior Chamber International. În 2008 a fost numit de către Junior Achievement „Tânărul Antreprenor al Anului în România”.

Crezul său personal este că oamenii și orașele pot fi ceea ce îşi doresc să fie.

 Rariţa Zbranca

Rariţa Zbranca

Director Program

Rarița are o experiență de 20 ani în management, programare, cercetare și politici în domeniul culturii.

Este director și co-fondator al Fundației AltArt, organizație dedicată metodelor experimentale în artă și societate. Este co-fondator a Fabricii de Pensule, un spațiu colectiv independent pentru artele contemporane, în Cluj-Napoca.

A făcut parte din echipa Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii unde și-a adus contribuția în toate etapele candidaturii, inclusiv în dezvoltarea conceptului și a programului cultural.

Rarița este implicată în dezvoltarea politicilor culturale, în Cluj-Napoca (unde a coordonat elaborarea Strategiei Culturale), dar și la nivel național prin activitatea în Coaliția pentru Sectorul Cultural Independent și la nivel european. Este membră a grupului strategic al inițiativei A Soul for Europe și membră a consiliului director al European House for Culture și al rețelei Balkan Express. A contribuit în calitate de speaker și trainer la numeroase forumuri profesionale, inclusiv conferințe importante precum A Soul for Europe Berlin, Forumul Cultural European, întâlnirile plenare IETM și Congresul Cultural din Wroclaw.

În 2015, a primit Premiul pentru Management Cultural din partea Administrației Fondului Cultural Național din România și o distincție similară din partea Asociației Femeilor de Afaceri din România.

A activat profesional și în domeniile media și democrație în diferite organizații precum Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală și Fundația Soros pentru o Societate Deschisă. A studiat Foto-Video-Procesare  Digitală, în cadrul Universității de Arte și Design și Jurnalism în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 2017 este doctorand în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai, cercetând relația dintre cultură și bunăstarea emoțională și mentală în orașe.

Anamaria Vrabie

Anamaria Vrabie

Director Divizia de Inovare Urbană

Anamaria este economist cu specializare în dezvoltare urbană. Anamaria crede în forța orașelor de a ne arăta mai multe despre cine suntem și în ideile ce se nasc din interacțiunea dintre înțelepciunea locală și provocările globale.

Consolidează de 8 ani organizații și noi moduri de acțiune în domeniul dezvoltării urbane și regionale în România, fiind co-fondatoare a asociației Odaia Creativă și a companiei MKBT: Make Better. Munca sa a generat strategii urbane, ghiduri și concepte de dezvoltare și regenerare urbană, programe educaționale și noi mecanisme de finanțare a sectorului cultural. După studii de licență la Academia de Studii Economice, a absolvit studii masterale în Relaţii Internaţionale, specializarea Oraşe şi Urbanism la The New School New York în calitate de bursieră Fulbright. Este membră a mai multor rețele internaționale, printre care Global Shapers din cadrul Forumului Economic Mondial și a BUILD din cadrul German Marshall Fund.

Corina Bucea

Corina Bucea

Manager Proiect

Corina coordonează în cadrul Centrului trei proiecte – Academia Schimbării, Culture Next și Etnogalactica și are o experiență vastă în managementul proiectelor culturale, producție artistică și politici culturale. Este unul dintre membrii fondatori ai spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule, unde în prezent este membru în Consiliul Artistic. În cadrul Federației Fabrica de Pensule a inițiat sau coordonat, începând din 2009, peste 20 de proiecte culturale în domenii diferite – arte vizuale, arte performative, educație și formare. În 2010 i-a fost acordată Bursa Gabriela Tudor în management cultural. În ultimii ani, a beneficiat de rezidențe profesionale în Polonia și SUA și a fost implicată în diverse inițiative și proiecte culturale internaționale. Din 2013 până în 2015 a fost responsabilă de comunicarea Festivalului Temps d’Images Cluj. Corina Bucea a contribuit în ultimii ani la mai multe proiecte care au reprezentat România atât la Bienala de Artă, cât și de Arhitectură de la Veneția (2013, 2015 și 2016). În 2017, în calitate de manager de proiect, a coordonat realizarea expoziției Geta Brătescu – Apariții (curator: Magda Radu).

Horea Avram

Horea Avram

Manager Proiect

Horea coordonează în cadrul Centrului Cultural Clujean proiectul ECCA (European Centre for Contemporary Arts) și este istoric de artă, teoretician media şi curator independent. Doctor în istoria artei şi studiile comunicării la McGill University, Montreal. Cercetează şi scrie despre teoria reprezentării şi cultura vizuală în relație cu noile tehnologii. A publicat printre altele în Encyclopedia of Aesthetics (Oxford University Press, 2014) şi Theorizing Visual Studies: Writing Through the Discipline (New York: Routledge, 2013).

Curator independent din 1996. A fost curator pentru România la Bienala de la Veneția în 1999. A organizat expoziții pentru: Muzeul Național de Artă Contemporană Bucureşti, InterAccess Electronic Media Arts Centre Toronto, Society for Arts and Technology [SAT] Montreal, Muzeul de Artă Arad, Galeria Plan B Cluj, Spațiu Intact Cluj, NAG10 Bucureşti, Galeria Jecza Timişoara, Atelier 35 Bucureşti etc.

Cercetător bursier la New Europe College, Institutul pentru studii avansate, 2017-2018. Membru AICA (Associația Internațională a Criticilor de Artă), ISIS (International Society for Intermedial Studies) şi UAP (Uniunea Artiştilor Plastici din România). Este cadru universitar la Departamentul de Cinematografie şi Media, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Cristina Rogoz

Cristina Rogoz

Manager Proiect

Cristina coordonează trei dintre proiectele Centrului Cultural Clujean – Inclujiune, Jivipen și Arta în Joacă. Lucrează de peste 10 ani cu diferite organizații non-guvernamentale din Cluj-Napoca și este interesată de dezvoltarea sustenabilă a comunităților. A studiat psihologie și psihoterapie la Universitatea Babeș Bolyai, iar cea mai mare parte a experienței sale profesionale s-a concentrat în domeniul managementului de proiecte sociale și comunitare, dedicate copiilor și tinerilor. S-a ocupat, de asemenea, de atragerea de fonduri și dezvoltarea resurselor umane. Cristina crede că dezvoltarea potențialului oamenilor și diversitatea acestora dă culoare și personalitate comunităților.

Miruna Amza

Miruna Amza

Manager Proiect

Miruna coordonează proiectele bazate pe educația STEAM și este responsabilă de dezvoltarea centrului interactiv de științe – Quantum. Interesată de crearea premiselor în dezvoltarea centrelor de știință și a spațiilor culturale interdisciplinare, Miruna s-a specializat în muzeologie științifică la EMA, European Museum Academy. A făcut parte din numeroase proiecte europene pentru implicarea publicului în știință și educație și este fondatorul Scientifica. Are un master în comunicare și a fost bursieră la International School of Scientific Journalism. Obiectivul ei e să găsească mijloacele prin care ideile complexe sunt transpuse în practică într-un mod accesibil, facilitând tranformarea și învățarea individuală.

Ana Zotea

Ana Zotea

Manager Financiar

Ana are o experiență de peste 15 ani ca economist, activând în domenii diverse – construcții, producție industrială și administrație , pe partea financiar-contabilă. A absolvit Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca în anul 2007, continuându-și studiile cu un Masterat, în cadrul aceleiași facultăți, pe partea de Audit și Convergență Contabilă. În parcursul său profesional ca Director Financiar, a dezvoltat, pe lângă aptitudinile și competențele necesare activității economice, și o serie de aptitudini sociale, reușind astfel să-și exercite cu succes responsabilitățile avute.

Paula-Xenia Feșnic

Paula-Xenia Feșnic

Asistent Manager

Paula a studiat Jurnalism și Media digitală în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj. În perioada studiilor, a colaborat cu Radio Renașterea, TVR Cluj și Transilvania All Inclusive și cu diverse companii, în domeniul financiar. Crede că nimic nu poate înlocui experiența și își dorește să contribuie la dezvoltarea orașului.

Alexandra Păcuraru

Alexandra Păcuraru

Asistent Manager

Alexandra a studiat în cadrul facultății de interpretare muzicală AMGD, secția Arta Scenică, specializarea Artele Spectacolului Muzical, promoția 2013. A lucrat la studiourile Aliria timp de 3 ani și a predat cursuri de dans și improvizație. În 2016, Alexandra a schimbat domeniul de activitate și a început un nou job în biroul administrativ al Asociației Fapte. În ultima perioadă, Alexandra a activat în departamentele administrativ-resurse umane ale unor companii din domeniul IT, iar din 2019 este parte din echipa Centrului Cultural Clujean. 

Mihaela Orosan

Mihaela Orosan

Manager Marketing

Mihaela are experiență de peste 12 ani în marketing și comunicare. A lucrat în departamentul de marketing al Băncii Transilvania, unde a fost implicată în dezvoltarea și promovarea produselor de card, dar și în campanii de imagine și organizarea de evenimente. A studiat Marketing la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și are un Masterat în Administrarea Afacerilor, realizat în cadrul aceleiași facultăți. Crede cu tărie că doar dacă ne implicăm putem schimba lucrurile în bine și, împreună cu echipa, își dorește să înfrumusețeze prin cultură viața clujenilor.

Claudia Cacovean

Claudia Cacovean

Specialist Comunicare

Claudia deține titlul de doctor în Marketing Cultural, fiind absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, specializarea Marketing. O parte din activitatea de cercetare pentru studiile doctorale a desfășurat-o la Universitatea din Salento, Italia, în baza unei burse EU. A publicat o serie de articole pe tema marketingului cultural, participând, totodată, la conferințe naționale și internaționale în acest domeniu. În 2015, la conferința ”International Conference on Arts and Cultural Management”, secțiunea Doctoral Symposyum, lucrarea propusă de Claudia a fost premiată. A activat, cu precădere, în sectorul non-profit, atât la nivel național cât și internațional, pentru dezvoltarea, coordonarea, implementarea și promovarea de proiecte culturale, educaționale și sociale, precum Transilvania Internațional Film Festival (TIFF), Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS) și alte proiecte finanțate de către Uniunea Europeană.

Dalma Nyiri

Dalma Nyiri

Art Director

Dalma are o experiență de 10 ani în design grafic, dar manifestă o preocupare deosebită și pentru partea de video și editare. Și-a început activitatea de designer grafic, încă din perioada de studenție, creând o serie de afișe pentru Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Din 2009, colaborând cu companii din România, Islanda și China, a trecut și pe partea de online și a realizat design grafic pentru jocuri și animații 2D. A lucrat timp de 2 ani ca Art Director la PR&More unde s-a concentrat pe branding, design grafic, ilustrații, perfecționând și tehnica desktop publishing (DTP). A activat și ca Freelancer, timp în care a realizat materiale video pentru prezentarea mai multor expoziții din diferite galerii de artă, din țară și din străinătate. În ultimii ani, s-a concentrat, cu precădere, pe animații pentru promovările online și, momentan, își desfășoară studiile doctorale la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, abordând tema Aspectelor Artistice ale Fotografiei Stereoscopice.

Septimiu Gabriel Cioara

Septimiu Gabriel Cioara

Coordonator Producție

Septimiu a deținut timp de 2 ani funcția de Student Senator în cadrul Universității Babeș-Bolyai și a fost timp de 5 ani în Consiliul Studenților, contribuind astfel semnificativ la inovarea proceselor administrative din campusurile universității. Pe parcursul acestor ani, s-a implicat în activitatea de reprezentare a drepturilor și intereselor studenților și a organizat numeroase evenimente studențești. Este unul dintre membrii fondatori ai Teatrului de Vară din campusul Hașdeu, o inițiativă dedicată în special studenților. Studiile la nivel licență și master le-a realizat în cadrul Facultății de Istorie și Filosofie din Cluj-Napoca și, momentan, își desfășoară studiile doctorale în cadrul școlii doctorale Istorie. Civilizație. Cultură.