Ștefan Teişanu

Ștefan Teişanu

Director

Ştefan Teișanu este manager cultural, antreprenor și co-fondator al organizațiilor Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord.

Este director al Centrului Cultural Clujean, ONG de cultură și dezvoltare durabilă cu 135 de organizații membre. De asemenea, este membru al Plenului Consiliului Economic și Social al României și secretar general al rețelei de orașe europene Culture Next.

A fondat Asociația Fapte, care organizează festivalul Jazz in the Park,  și Asociația Nord, organizație de dezvoltare prin cultură la Darabani, oraşul său natal din Moldova.

A fost președinte al AIESEC Cluj-Napoca, a pus bazele JCI Active Citizens la Cluj și a colaborat cu Banca Mondială ca specialist în participare și dezvoltare locală.

A publicat texte în volume colective la Humanitas, Școala Ardeleană și Galaxia Gutenberg și a scris versuri pentru trupa românească de rock alternativ The Mono Jacks.

Crezul său personal este că oamenii pot fi ceea ce îşi doresc să fie.

 Rariţa Zbranca

Rariţa Zbranca

Director Program

Rarița are o experiență de 20 ani în management, programare, cercetare și politici în domeniul culturii.

Este director și co-fondator al Fundației AltArt, organizație dedicată metodelor experimentale în artă și societate. Este co-fondator a Fabricii de Pensule, un spațiu colectiv independent pentru artele contemporane, în Cluj-Napoca.

A făcut parte din echipa Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii unde și-a adus contribuția în toate etapele candidaturii, inclusiv în dezvoltarea conceptului și a programului cultural.

Rarița este implicată în dezvoltarea politicilor culturale, în Cluj-Napoca (unde a coordonat elaborarea Strategiei Culturale), dar și la nivel național prin activitatea în Coaliția pentru Sectorul Cultural Independent și la nivel european. Este membră a grupului strategic al inițiativei A Soul for Europe și membră a consiliului director al European House for Culture și al rețelei Balkan Express. A contribuit în calitate de speaker și trainer la numeroase forumuri profesionale, inclusiv conferințe importante precum A Soul for Europe Berlin, Forumul Cultural European, întâlnirile plenare IETM și Congresul Cultural din Wroclaw.

În 2015, a primit Premiul pentru Management Cultural din partea Administrației Fondului Cultural Național din România și o distincție similară din partea Asociației Femeilor de Afaceri din România.

A activat profesional și în domeniile media și democrație în diferite organizații precum Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală și Fundația Soros pentru o Societate Deschisă. A studiat Foto-Video-Procesare  Digitală, în cadrul Universității de Arte și Design și Jurnalism în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 2017 este doctorand în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai, cercetând relația dintre cultură și bunăstarea emoțională și mentală în orașe.

Corina Bucea

Corina Bucea

Director Dezvoltare Culturală

Corina coordonează în cadrul Centrului proiectul Academia Schimbării și are o experiență vastă în managementul proiectelor culturale, producție artistică și politici culturale. Este unul dintre membrii fondatori ai spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule. În cadrul Federației Fabrica de Pensule a inițiat sau coordonat, începând din 2009, peste 20 de proiecte culturale în domenii diferite – arte vizuale, arte performative, educație și formare. În 2010 i-a fost acordată Bursa Gabriela Tudor în management cultural. În ultimii ani, a beneficiat de rezidențe profesionale în Polonia și SUA și a fost implicată în diverse inițiative și proiecte culturale internaționale. Din 2013 până în 2015 a fost responsabilă de comunicarea Festivalului Temps d’Images Cluj. Corina Bucea a contribuit în ultimii ani la mai multe proiecte care au reprezentat România atât la Bienala de Artă, cât și de Arhitectură de la Veneția (2013, 2015 și 2016). În 2017, în calitate de manager de proiect, a coordonat realizarea expoziției Geta Brătescu – Apariții (curator: Magda Radu).

Meda Corovei

Meda Corovei

Director Financiar

Meda este manager financiar al Centrului Cultural Clujean. Lucrează de peste 10 ani în domeniul financiar cu ONGuri din sectorul cultural. A colaborat de-a lungul timpului cu proiecte precum Jazz in the Park, Art in the Street și Zilele Nordului pentru care a dezvoltat și implementat strategii financiare, și a contribuit la scrierea și implementarea de proiecte cu finanțare nerambursabilă. Este coordonator al proiectului Classic Unlimited care propune un nou mod de a vedea, auzi, cânta, trăi muzica clasică. Crede în puterea artei și a culturii de a ne aduce împreună și de a schimba comunități. 

Miruna Amza

Miruna Amza

Manager Qub

Miruna coordonează proiectele educaționale STEAM, fiind creatoarea și managerul centrului QUB Science Centre. În același timp, este responsabilă de dezvoltarea, pe termen lung, a centrului interactiv de științe – CLAS, Center for Life, Arts and Science, parte integrantă a proiectului Science Campus din Cluj-Napoca. Cu o pasiune pentru stabilirea unor baze solide în dezvoltarea centrelor de știință și spațiilor culturale interdisciplinare, Miruna s-a specializat în muzeologie științifică la EMA, European Museum Academy. Ea este implicată în numeroase proiecte europene care vizează implicarea publicului în domeniile științei și educației și este fondatoarea organizației Scientifica.

Cu un masterat în comunicare și cu experiență ca bursieră la International School of Scientific Journalism, Miruna își propune să găsească modalități de a transforma idei complexe în practică într-un mod accesibil, facilitând astfel schimbarea și învățarea la nivel individual.

Crina Mareș

Crina Mareș

Manager România Remarcabilă

Crina a studiat biologia. De aici dragostea și respectul pentru natură. Apoi a fost muzeograf în două muzee naționale. De aici interesul pentru cultură și culturi. Pentru ea, interacțiunea cu patrimoniul cultural și natural este un privilegiu și cel mai bun mediu de învățare în care și-a dezvoltat abilitățile de cercetare, contextualizare, povestire, creare de conținut și conceptualizare.

Timp de aproape 20 de ani a pus în lumina reflectoarelor diverse obiecte, fapte sau evenimente căutând și spunând poveștile din spatele acestora.

De-a lungul carierei sale a participat la numeroase conferințe, traininguri și schimburi internaționale de experiență, printre care programul International Visitor Leadership Program (IVLP) – un schimb de experiență cu profesioniști din domeniul culturii din Washington DC, New York și Los Angeles și International Training Week – organizat de Asociația Sites & Cités remarquables de France.  

În prezent are în grijă programul România Remarcabilă inițiat de Centrul Cultural Clujean, care aduce la un loc tot ce ea îndrăgește, admiră și respectă.

Fire creativă și spontană, Crina asociază cultura cu libertatea de gândire, o condiție sine qua non pentru o societate sănătoasă.

Florin Moroșanu

Florin Moroșanu

Manager Business to Culture Platform

Florin Moroșanu este absolvent al Facultății de Istorie din cadrul UBB, cu experiență de 20 de ani în management instituțional și ONG, în zona culturală și de tineret. Rolul lui Florin în cadrul Centrului Cultural Clujean este să creeze și să dezvolte legături cu mediul de afaceri local și național.

În decursul anilor 2010-2012, Florin a fost implicat în redactarea și susținerea candidaturii orașului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului, reprezentând administrația locală. Între 2010 și 2015, a fost director executiv al Asociației Cluj-Napoca 2020 CCE, care ulterior a devenit Centrul Cultural Clujean, contribuind semnificativ la candidatură prin atragerea resurselor și sprijinul comunității. 

Din 2017, a inițiat un proiect personal în domeniul industriilor creative, axat pe recuperarea și refolosirea lemnului pentru obiecte decorative și de mobilier. În perioada 2018-2023, a ocupat poziția de director executiv la Serviciul Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale din Cluj-Napoca. Florin a fost implicat și în diverse activități strategice, inclusiv în Alianța Regională de Industrii Creative și în elaborarea strategiilor de dezvoltare culturală pentru orașul Cluj-Napoca.

În perioada 2015 – 2020. Florin a participat în calitate de invitat la diferite conferințe internaționale, unde a susținut prezentări despre rolul culturii și industriilor creative în economia orașelor.

Oana Big

Oana Big

Manager Proiect

Operează în diverse zone alte managementului cultural și designului inovativ. A făcut parte din colectivul de artiști contemporani și designeri, Centru de Interes, și a condus echipa unui proiect start-up cu rol în management și design. Experiența sa variază de la soluții inovative în managementul producției și implementarea designului la coordonare de expoziții și management de evenimente pentru industriile creative. A absolvit Facultatea de Relații Interne și Internaționale din cadrul Universității Romano-Americane, București, iar în prezent studiază psihologia la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Claudia Cacovean

Claudia Cacovean

Manager Proiect

Claudia deține titlul de doctor în Marketing Cultural, fiind absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, specializarea Marketing. O parte din activitatea de cercetare pentru studiile doctorale a desfășurat-o la Universitatea din Salento, Italia, în baza unei burse EU. A publicat o serie de articole pe tema marketingului cultural, participând, totodată, la conferințe naționale și internaționale în acest domeniu. În 2015, la conferința ”International Conference on Arts and Cultural Management”, secțiunea Doctoral Symposyum, lucrarea propusă de Claudia a fost premiată. A activat, cu precădere, în sectorul non-profit, atât la nivel național cât și internațional, pentru dezvoltarea, coordonarea, implementarea și promovarea de proiecte culturale, educaționale și sociale, precum Transilvania Internațional Film Festival (TIFF), Festivalul Internațional de Teatru Sibiu (FITS) și alte proiecte finanțate de către Uniunea Europeană.

Lorena Copil

Lorena Copil

Specialist Marketing și Comunicare

Lorena este specialist în comunicarea online. Activitatea ei implică managementul rețelelor de socializare și propunerea de strategii de comunicare care corespund specificului acestor rețele, precum și crearea și adaptarea conținutului Centrului pentru o comunicare optimă în mediul online.

În 2016 a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, specializarea Teatrologie, și de atunci activează în sectorul cultural și al evenimentelor. 

A fost implicată în proiectul european “Playing Identities, Performing Heritage”, organizat de Universitatea din Siena, Italia, în calitate de Organizator Relații al Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. A lucrat ca secretar literar al Teatrului de Păpuși “Puck” din Cluj-Napoca, și a dobândit experiență în domeniul comunicării în interiorul echipei Asociației Fapte, fiind asistent de comunicare pentru proiecte precum festivalul Jazz in the Park, Art in the Street și Classic Unlimited. 

Dalma Nyiri

Dalma Nyiri

Art Director

Dalma are o experiență de 10 ani în design grafic, dar manifestă o preocupare deosebită și pentru partea de video și editare. Și-a început activitatea de designer grafic, încă din perioada de studenție, creând o serie de afișe pentru Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Din 2009, colaborând cu companii din România, Islanda și China, a trecut și pe partea de online și a realizat design grafic pentru jocuri și animații 2D. A lucrat timp de 2 ani ca Art Director la PR&More unde s-a concentrat pe branding, design grafic, ilustrații, perfecționând și tehnica desktop publishing (DTP). A activat și ca Freelancer, timp în care a realizat materiale video pentru prezentarea mai multor expoziții din diferite galerii de artă, din țară și din străinătate. În ultimii ani, s-a concentrat, cu precădere, pe animații pentru promovările online și, momentan, își desfășoară studiile doctorale la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, abordând tema Aspectelor Artistice ale Fotografiei Stereoscopice.

Arina Acatrinei

Arina Acatrinei

Coordonator educație științifică

În cadrul Qub Education, Arina își dorește să creeze un cadru multidisciplinar de învățare, care integrează științele vieții, ingineria și ariile umaniste și în care învățarea este un proces dinamic, condus de curiozitate și bucuria descoperirii, atât pentru elevi, cât și pentru ea. Având pregătire teoretică în științele vieții și peste 6 ani experiență practică în domeniul educației, este entuziasmată să fie parte a schimbării la nivelul comunității.

Ana Zotea

Ana Zotea

Manager Financiar Proiecte

Ana Zotea este un economist cu experiență variată în servicii financiar contabile, activând în domenii precum construcțiile, producție industrială și administrație la care se adaugă și experiența managerială. Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul economic, este o persoana devotata crezului profesional, adepta a dinamismului dar in acelasi timp al seriozitatii in actvitatea pe care o desfasoara.
În parcursul său a luat contact cu multiple aspecte ale muncii economice si sociale, astfel dobandind si o orientare catre valorile umane. A absolvit Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – secția Marketing din cadrul Universității Babeș – Bolyai în anul 2007, continuându-și studiile cu un Master la aceeași facultate in domeniul Audit și Convergența Contabilă.

Sorina Miclea

Sorina Miclea

Coordonator Finanțări

Sorina este jurist de profesie, a finalizat studiile în cadrul Universității Babeș-Bolyai, activând în domeniul achizițiilor publice și al fondurilor europene și de coeziune nerambursable.

Experiența profesională acumulată până în prezent, atât în cadrul unei instituții publice ca inspector de specialitate în atragerea de fonduri europene, cât și a unei companii de drept privat, ca și consultant în accesarea de fonduri europene, au pus bazele capacității sale de adaptare la munca independentă dar și cea de echipă și a contribuit la dezvoltarea abilităților sale de comunicare.

Paula Feșnic

Paula Feșnic

Responsabil Financiar Proiecte

Asistent manager în cadrul Centrului Cultural Clujean, Paula a studiat Jurnalism și Media Digitală în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj.

În perioada studiilor, a colaborat cu Radio Renașterea, TVR Cluj și Transilvania All Inclusive și cu diverse companii, în domeniul financiar. Crede că nimic nu poate înlocui experiența și își dorește să contribuie la dezvoltarea orașului.

Ovidiu Mărginean

Ovidiu Mărginean

Asistent Proiect

Ovidiu este asistent de proiect în cadrul Centrului Cultural Clujean, proiectul România Remarcabilă. Absolvent de Comunicare și PR la UBB Cluj-Napoca, a purtat multe pălării profesionale în ultimii 7 ani. Totuși, constanta activității lui de până acum a fost dorința de a crește comunități ce pot deveni vectori ai schimbării prin raportarea la valorile culturale intrinsece lor.

Irina Bălan

Irina Bălan

Manager Cultural

Irina face parte din echipa Academia Schimbării, platforma Centrului Cultural Clujean pentru creșterea capacității sectorului cultural. Irina are experiență în brand management și comunicare culturală colaborând cu muzee, galerii de artă și edituri. A fondat un Cerc de Artă Contemporană în liceul din Târgu Ocna alături de Asociația 37, unde timp de 6 ani a adus artiști contemporani și designeri, având parteneri precum The Bauhaus Archive, Museum of Design din Berlin și platforma „Susține cultura în educație”. E convinsă de importanța medierii culturale, experimentând forme diferite alături de echipa Asociației Da’ De Ce. 

Este interesată de crearea de mecanisme de finanțare constante și ușor de accesat pentru artiști și operatori culturali, precum și de realizarea de colaborări pe termen lung între instituții culturale, educaționale și ONG-uri. Scrie proiecte cu aceeași pasiune cu care face muncă de teren. Crede că cele mai bune proiecte se nasc din mix-ul tonic dintre reziliență și umor.

Luminița Florea

Luminița Florea

Asistent Manager

Luminița Florea este asistent manager în cadrul Centrului Cultural Clujean. A absolvit Comunicare și PR la UBB, iar în prezent este masterandă și studiază Managementul Resurselor Umane. Este membră a Organizației Naționale Cercetașii României – Târgu Mureș de 10 ani, în prezent ocupând rolul de Responsabil HR și Reprezentant Safe from Harm în Consiliul Centrului Local.

 S-a implicat activ în organizarea de evenimente, colaborând cu Transilvania International Film Festival (TIFF), Electric Castle, Jazz in the Park, Festivalul Luminii. A făcut parte din echipa media a contingentului României la Jamboreea Mondială a Cercetașilor 2023, Republica Coreea de Sud. 

 

Alua Tebenova

Alua Tebenova

Asistent Manager

Alua este o artistă cu studii în Pedagogia Artelor și în Arte Vizuale. Pictează de mai bine de 10 ani, participând la diverse expoziții și proiecte culturale atât în țară ei natală (Kazahstan), cât și în România și în străinătate.

Ca parte a echipei Qub, Alua supraveghează meticulos procesele operaționale. Ea asistă la luarea deciziilor, se ocupă de sarcinile administrative și contribuie la succesul general al echipei. Atentă la detalii, ea asigură buna funcționare de zi cu zi, de la coordonarea programului activităților până la gestionarea alocării resurselor. Dedicarea lui Alua pentru eficiență și capacitatea sa de a eficientiza operațiunile o fac să fie un membru important, contribuind în mod semnificativ la succesul Qub în crearea unui mediu de învățare propice.

Cu o viziune de a cultiva creativitatea și curiozitatea, Alua este motivată să dezvolte programe dinamice, făcând legătura între expresia artistică și explorarea științifică. Entuziasmul ei o determină să colaboreze cu facilitatorii Qub, creând un curriculum atractiv și interdisciplinar care le dă posibilitatea elevilor să exploreze intersecția dintre artă și știință, promovând o nouă generație de exploratori bine pregătiți.

Diana Boalcă

Diana Boalcă

Asistent PR și Comunicare

Pasionată de știința cuvintelor și psihologia cititorului, Diana este Asistent PR și Comunicare în cadrul Centrului Cultural Clujean. A absolvit studiile licențiale pe Comunicare și PR și un master în Publicitate, având experiență în copy și content writing. Este, de asemenea, cofondatoare The Atlas of Bodies, un manifest pentru acceptarea acelor imperfecțiuni care ne fac umani.

Crede cu adevărat că tonul face muzica și că atenția creează intenția. 

Darius Mîndroc

Darius Mîndroc

Specialist Fundraising

Darius este o persoană dinamică cu o bogată experiență în leadership și dezvoltare organizațională, în lumea ONG. Experiența sa a fost formată ca și Președinte AIESEC Cluj-Napoca și AIESEC România, dar și peste granițe ca Director Național pentru dezvoltare organizațională pentru AIESEC în Portugalia.

Pe lângă realizările profesionale, Darius are o pasiune nemărginită pentru explorare. Un călător experimentat, el găsește inspirație în culturi și peisaje diverse, îmbrățișând credința că expunerea la diferite perspective alimentează creșterea personală și profesională, și în același timp unește societatea globală. 

Andrada Balmez

Andrada Balmez

Colaborator mediere științifică

Cu un master în Biologie de la Universitatea din Köln, după ce și-a terminat studiile la Imperial College London și urmând o licență la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai, Andrada își propune să găsească modalități de a îmbina cele două sfere de interes. În momentul de față, efectuează o cercetare asupra articulațiilor dintre domeniul științelor biologice și sfera teoriei literare, concentrându-se în special asupra schimburilor bilaterale care survin inevitabil de-a lungul timpului. Fascinată de educație și de modalități de promovare a științelor în rândul publicului larg, face parte din echipa Qub Education ca facilitator și dezvoltator de ateliere și cluburi. 

Miruna Toma

Miruna Toma

Coordonator departament Fabricație

Miruna este designer grafic și facilitator educațional specializat în predarea experiențială STEAM. În cadrul Qub, conduce departamentul de Fabricație, având responsabilitatea de a proiecta, prototipa și produce kituri practice de învățare, precum și de a crea instalații și experiențe interactive pentru activările Qub în comunitate. Cu peste 10 ani de experiență în sectorul cultural, ea a lucrat ca designer de concept și manager de conținut pentru producții scenografice în muzee și expoziții din Berlin și Stuttgart. Totodată, este cofondatoarea Scientifica, un ONG cu focus pe crearea de expoziții, ateliere și evenimente la intersecția între artă, știință și design. Miruna a fost membră fondatoare a Cluj Makers, prima inițiativă Makerspace din Cluj.

Miruna crede cu pasiune în puterea designului de a contribui la îmbunătățirea societății, iar curiozitatea sa profundă o motivează să exploreze modul în care învățăm.

Oana Tofan

Oana Tofan

Colaborator mediere științifică

Oana este adânc pasionată de știință și natură. Biochimist de profesie și cu peste 5 ani de formare psihopedagogică și 7 ani de voluntariat în spate, Oana se consideră o fire curioasă și mereu gata pentru o nouă provocare. Un om întotdeauna orientat spre echipa sa și un tânăr lider în formare, în timpul facultății a fost implicată în organizarea și facilitarea evenimentelor de comunicare științifică ale organizației studențești din care a făcut parte. Pasiunea pentru domeniul STEM a fost inspirată de familia ei și alimentată cu fiecare ocazie.

Oana activează în prezent în cadrul Qub Education, unde are ca scop diseminarea științei într-o formă mai prietenoasă și distractivă, indiferent de vârstele celor interesați, facilitând atelierele și cluburile destinate elevilor participanți și dezvoltând noi resurse educaționale pentru aceștia și profesorii implicați în domeniul STEAM. Cu o afinitate largă pentru domeniul educațional și dorința de a aduce o schimbare în viețile elevilor care o cunosc și de a le inspira pasiunea pentru știință, Oana este dedicată creerii unei educații multidisciplinare și inovatoare pentru cei care trec pragul Qub. 

Bogdan Teodorescu

Bogdan Teodorescu

Responsabil Monitorizare și Evaluare

Bogdan este student la Fizică, iar în cadrul Qub Education, se ocupă de Monitorizare și Evaluare, urmare firească a îmbinării cercetării cu domeniul educației. 

A intrat în lumea educației acum 5 ani, atunci când a înființat ceea ce urma să devină un centru de educație în astronomie și astrofizică pentru elevi de gimnaziu și liceu, Astronomy Hub Cluj. Timp de 4 ani s-a dedicat acestui proiect, lucrând cu sute de elevi de-a lungul timpului și dezvoltând în tot acest timp o pasiune din ce în ce mai mare pentru tot ce înseamnă educația. A fost facilitator timp de 2 ani la Rubik School, iar printre altele, a facilitat cursuri la SpacedIn și Academy of Arts. 

Diana Felicia Panait

Diana Felicia Panait

Colaborator mediere științifică

Diana (Didu) este inginer biotehnolog, asistent cercetare și cadru didactic asociat Facultății de Biologie și Geologie (UBB), având 10+ ani de experiență în cercetare, educație formală și informală desfășurată în mediul academic și ONG. A fost implicată în creionarea și coordonarea mai multor proiecte de educație STEAM și science communication, fiind coordonatorul echipei de fondatori a primului festival științific din Cluj-Napoca.

Diana activează în cadrul Qub Education din dorința de a transmite și contribui la formarea unui cadru de învățare concentrat pe integrarea diferitelor discipline. În principal, subiectele de interes și pe care le transmite cu pasiune sunt din științele vieții / viața micro (microscopie și microbiologie).

Cristina Labo

Cristina Labo

Asistent Proiect

Cristina s-a ocupat până acum de restaurare, artă și voluntariat. Este interesată de sustenabilitate la nivel individual și colectiv, de artă și de felul în care arta poate să răspundă diferitelor nevoi din societate și, nu în ultimul rând, de felul în care omul și locul se modelează reciproc. La Centrul Cultural Clujean, Cristina face parte din Divizia de Inovare Urbană, unde contribuie la implementarea proiectului Cluj Future of Work, care studiază și testează metode prin care orașul se poate pregăti pentru provocările pe care le va aduce viitorul în piața muncii. 

Costinela Gavril

Costinela Gavril

Manager Finanțări

Costinela s-a alăturat echipei Centrului Cultural Clujean cu dorința de a se implica în conturarea unui viitor mai bun. Are o experiență de 10 ani în managementul proiectelor din domeniile științifice orientate spre incluziune socio-economică, precum inovațiile, educația și cultura. De-a lungul timpului, a coordonat multiple proiecte pentru sectorul non-guvernamental menite să faciliteze dezvoltarea sectorului economiei sociale prin antreprenoriat și economie circulară și să îmbunătățească accesul și participarea grupurilor vulnerabile pe piața muncii.  În colaborare cu autoritățile publice locale a  contribuit la implementarea proiectelor de investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural din mediul rural și a proiectelor de investiții în infrastructura educațională.

Raluca Mășcășan

Raluca Mășcășan

Director Operațiuni

Raluca este directorul de operațiuni în cadrul Centrului Cultural Clujean. Absolventă a Facultății de Studii Europene (UBB), are o experiență de 10 ani în rol de management operațiuni, achiziții și relații de parteneriat cu diferiți stakeholderi în mai multe companii și industrii: IT (Brinel), Farma (A&D Pharma) și Servicii, în cadrul Genpact. A coordonat activitatea mai multor echipe atât la nivel național cât și la nivel European. Scopul meu este să devin o referință în orice domeniu pe care îl ating, aducând valoarea adăugată, experiența, expertiza și bunul simț. Scopul meu este de a împuternici oamenii și de a aduce elementul „grijă” în context.

Hanna Ugron

Hanna Ugron

Manager Finanțări

Hanna se ocupă de coordonarea activităților de atragere de fonduri, revenind oficial în echipa Centrului în luna septembrie 2019, dar având o mai lungă istorie de colaborare cu aceasta. Colaborator al Grupului PONT din 2009, ea a contribuit la implementarea mai multor proiecte ale organizației în domeniul cultural și de tineret, având experiență relevantă în implementarea proiectelor Erasmus Plus, în domeniul educației nonformale și politicile de tineret, fiind trainer internațional Duke of Edinburgh Award. A fost unul dintre inițiatorii candidaturii Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 și a lucrat de asemenea pe elaborarea candidaturii Clujului pentru titlul de Capitală Culturală 2021. În 2015 a coordonat primul proces de Bugetare Participativă de Tineret a orașului, Com’On Cluj-Napoca.

Alexandru Boguș

Alexandru Boguș

Coordonator Facilitare Comunitară

Alex este doctor în Filosofie în cadrul Universității Bábes Bolyai din Cluj. A predat cursuri și seminarii atât la Facultatea de Filosofie, cât și la cea de Sociologie și Asistență Socială din Cluj și contribuie periodic cu texte sau traduceri pentru zona emergentă a publicisticii autohtone de stânga. Însă experiența celor 4 ani de muncă socială în cadrul proiectului ADIZMC desfășurat în zona Pata-Rât, acolo unde s-a ocupat de facilitarea comunitară și instituțională a proiectului, este cea care îl recomandă pentru coordonarea muncii de facilitare comunitară inclusă în diferitele programe ale Centrului. De asemenea, istoria consistentă de implicare în diversele inițiative ale societății civile locale – de la creionarea bugetării participative până la “salvarea” Someșului sau reactivarea Parcului Feroviarilor – aduce cu sine atât experiența cât și instrumentele sau etica muncii dezvoltate de-a lungul acestor interacțiuni cu diferiții actori locali.

Anamaria Vrabie

Anamaria Vrabie

Director Divizia de Inovare Cluj-Napoca

Conduce dezvoltarea Diviziei de Inovare Cluj-Napoca, prima structură de acest tip din Europa de Est, care coordonează proiecte pilot legate de mobilitate urbană, locuire, viitorul pieței muncii și reziliență urbană. A elaborat și este în prezent co-manager al inițiativei Urban Innovative Actions pentru Cluj-Napoca care urmărește să testeze impactul industriilor culturale și creative în crearea unei economii locale mai competitive și echitabile.

Lucrează de peste 12 ani în dezvoltare urbană integrată în Europa și Statele Unite, colaborând cu programul Comisiei Europene URBACT și cu Banca Mondială. A investit constant în  crearea de noi moduri de acțiune în domeniul dezvoltării urbane și regionale în România, fiind co-fondatoare a asociației Urban Inc și a companiei MKBT: Make Better. A absolvit studii masterale în Relaţii Internaţionale, specializarea Oraşe şi Urbanism la The New School New York în calitate de bursieră Fulbright.

Alexandra Anghel

Alexandra Anghel

Specialist Inovare Urbană

În rolul de Specialist Inovare Urbană, Alexandra Anghel coordonează proiectele pilot de mobilitate și locuire, și dorește să contribuie la creșterea capacității orașului Cluj-Napoca pentru inovare urbană. A studiat Dezvoltare Urbană Sustenabilă la Malmo University în Suedia, și Inginerie de mediu și Construcții la San Jose State University în California. Experiența ei include lucrul cu diverși actori în organizații non-guvernamentale de mediu și dezvoltare urbană, și agenții internaționale precum Organizația Mondială a Sănătății. Consideră că orașele sunt resurse nelimitate pentru experimente, experiențe și potențialul de a crea comunități mai echitabile, mai sănătoase și mai reziliente. Este pasionată de implicarea comunităților și crearea rețelelor pentru a contribui la dezvoltarea orașului, dar și de protecția mediului și schimbările climatice. Pe lângă rolul său la Centrul Cultural Clujean, Alexandra face parte și din echipa Someș Delivery, coordonând proiectul de mediu. 

Mihaela Orosan

Mihaela Orosan

Director Marketing

Mihaela are experiență de peste 12 ani în marketing și comunicare. A lucrat în departamentul de marketing al Băncii Transilvania, unde a fost implicată în dezvoltarea și promovarea produselor de card, dar și în campanii de imagine și organizarea de evenimente. A studiat Marketing la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și are un Masterat în Administrarea Afacerilor, realizat în cadrul aceleiași facultăți. Crede cu tărie că doar dacă ne implicăm putem schimba lucrurile în bine și, împreună cu echipa, își dorește să înfrumusețeze prin cultură viața clujenilor.