Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca

Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca este un program de cercetare-dezvoltare care reunește idei, cunoaștere și resurse din societatea civilă, sectorul academic, sectorul cultural, sectorul de afaceri și administrația publică pentru a propune soluții alternative la provocările strategice ale orașului.

Dezvoltată în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică al Municipalității, Divizia se concentrează pe proiecte de cercetare-dezvoltare în mobilitate urbană, viitorul muncii și reziliență urbană.

În 2022, Divizia de Inovare Urbană va fi transferată integral în Primăria Cluj-Napoca.

Știri proiect

Mai mult despre Divizia de Inovare Urbană

vizitează www.diviziadeinovare.ro

Repere proiect

Octombrie 2017 Lansăm primul apel către grupuri de cetățeni interesați să experimenteze cu reamenajarea spațiilor dintre blocurile lor astfel încât să încurajeze comportamente care contribuie la mobilitatea urbană durabilă.
Martie 2018 Aducem împreună un grup de lucru interdisciplinar pentru a dezvolta Pactul de Mobilitate și propune recomandări pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic în oraș.
Mai 2018 Cele trei proiecte câștigătoare ale Fondului de Inovare propun comunității noi scenarii pentru folosirea acestor spații comune.
Noiembrie 2018 Se anunță înființarea Diviziei de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, ca parteneriat între Centrul Cultural Clujean și Primăria Municipiului.
Mai 2019 Se lansează primul proiect din Estul Europei finanțat prin Urban Innovative Actions, Cluj Future of Work.

2020

1 martie

În urma recomandărilor rezultate din Pactului de Mobilitate, Consiliu Local aprobă o primă îmbunătățire a sistemului de transport public dedicată studenților.

5 aprilie

Începe Cluj Resilience Tracker, un demers de înțelegere a modului în care organizațiile clujene au răspuns la criza cauzată de pandemia Covid-19.

12-13 noiembrie

O nouă ediție a Dialogurilor Urbane în care se discută tensiunile care apar între tendința de inovare și aspirațiile de lungă durată spre schimbări comportamentale.

În desfășurare

Co-management-ul, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, a consorțiului de 10 organizații în scopul implementării proiectului UIA, Cluj Future of Work.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE