Aflat la a treia ediție, Forumul Medierii Culturale (anterior Forumul Academiei Schimbării) are loc online între 25 și 28 octombrie 2021 și propune o explorare a întâlnirii dintre arte și științe în practica și în teoria comunicării acestora, a coabitării în abordările educatorilor, artiștilor și managerilor.
Programul din acest an încurajează schimbul de idei și experiențe despre modul în care înțelegem abordarea integrată a artelor și științei în școală și în practicile curatoriale, despre felul în care politicile publice de finanțare încurajează anumite practici ale medierii, despre formele pe care le poate lua colaborarea dintre artă și știință în programele cu miză educațională și despre cum ne pregătim să realizăm mediere culturală și științifică de calitate.
Forumul Medierii Culturale include în cele 4 zile câteva direcții importante în abordarea temei: de la definire, la prezentarea unor cadre specifice în care are loc medierea, la resursele disponibile și dobândirea unor competențe necesare pentru dezvoltarea profesională în domeniul medierii artei și științei. În continuarea Forumului va avea loc un program de întâlniri având ca sursă de inspirație modele de lucru, instrumente și proiecte practice.
Programul este curatoriat de Corina Bucea (Centrul Cultural Clujean / Academia Schimbării) și Raluca Iacob (consultant în politici și management cultural), cu contribuția Mirunei Amza (Centrul Cultural Clujean / Learning Qub).
Deschiderea Forumului va fi transmisă live, iar următoarele sesiuni vor avea loc pe zoom pentru participanții înscriși.
Înscrierile sunt deschise până pe data de 21 octombrie 2021. Participarea este gratuită.
Mai multe detalii despre eveniment: academiaschimbarii.ro/forumul-medierii-2021
Proiectul face parte din programul Academia Schimbării, platforma noastră pentru dezvoltarea și creșterea capacității sectorului cultural. Academia generează resurse pentru un mediu cultural rezilient și dinamic, bazat pe inovare, colaborare și responsabilitate.
Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, al Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Partener strategic: Banca Transilvania
Partener de comunicare: Asociația MetruCub – resursă pentru cultură
Ediția din acest an este organizată în cadrul proiectului STUDIOTOPIA și este cofinanțată de Programul Europa Creativă al Uniunii Europene.