Sondajul se adresează artiștilor din toate disciplinele artistice (arte vizuale, literatură, teatru, dans, operă, muzică, industrii culturale și creative etc) și lucrătorilor culturali (manageri culturali, mediatori culturali, tehnicieni, responsabili de comunicare din cultură etc), care activează de peste un an în sectorul cultural, au peste 18 ani și locuiesc sau au locuit în România. Chestionarul cuprinde informații despre programul și practicile de lucru, echilibrul dintre viața profesională și viața personală, rețelele profesionale și de sprijin, venituri și modele de organizare a muncii, precum și nivelul de satisfacție și bunăstare oferit de munca în sector. Datele colectate și analizate fac referire la activitatea din anii 2019 și 2020.
Sondajul face parte dintr-o serie de inițiative de a analiza munca în sectorul cultural, de a facilita o dezbatere despre practicile echitabile de lucru în artă și cultură și de a iniția politici și programe care să încurajeze modele inovatoare de organizare a muncii artistice.
Completarea chestionarului durează 7-10 minute iar datele oferite sunt anonime și confidențiale.
Am realizat studiul împreună cu Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor din cadrul Universității Babeș-Bolyai în cadrul proiectului Cluj Future of Work, elaborat și coordonat de Centrul Cultural Clujean și finanțată de Comisia Europeană prin Urban Innovative Actions și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.