«AUTOORGANIZAREA»: Școala Curatorială de Toamnă revine cu cea de-a treia ediție

Centrul Cultural Clujean, prin programul ECCA – Centrul European de Artă Contemporană, împreună cu Fundația Art Encounters (Timișoara), lansează înscrierile pentru cea de-a treia ediție a Școlii Curatoriale de Toamnă, care va avea loc la Cluj și Timișoara între 31 octombrie și 7 noiembrie 2021. Parteneriatul dezvoltat în ultimii trei ani de cele două organizații dedicate artei contemporane propune un model colaborativ care să consolideze o rețea profesională activă în sfera culturii contemporane din Cluj și Timișoara. 

Organizată sub forma unui seminar condus de Hajnalka Somogyi, Școala Curatorială de Toamnă va oferi tinerilor curatori acces la o platformă internațională dedicată dialogului, schimbului de cunoștințe și învățării. Pe parcursul celor opt zile, perioadă care va culmina cu weekend-ul de închidere a Bienalei Art Encounters 2021, participanții vor avea contact direct cu scena artistică a celor două orașe. Aceștia vor participa la activități și conversații cu artiști internaționali și curatori pe tema AUTOORGANIZĂRII ca formă proactivă de critică instituțională. 

Invitații speciali ai Școlii Curatoriale de Toamnă sunt: Matthias Einhoff (DE), Mihnea Mircan (RO/AU), Adrian Notz (CH), Kasia Redzisz (PL/UK), Anne Szefer Karlsen (NO).

PARTICIPANȚI VIZAȚI

Tinerii din zona curatoriatului și a criticii de artă, cu o experiență în domeniu de minimum 3 ani. Școala Curatorială de Toamnă este gratuită și deschisă candidaților internaționali. Cursurile se vor desfășura în limba engleză. Este necesară disponibilitatea participanților pe întreaga durată a școlii.

TERMEN-LIMITĂ ÎNSCRIERI: 14 septembrie 2021 – Participanții selectați vor fi anunțați pe 20 septembrie 2021.

PROCEDURĂ DE ÎNSCRIERE: Doritorii se pot înscrie pe site-ul ECCA, accesând următorul link: www.ecca.ro/the-autumn-school-of-curating-3rd-edition/ 

Hajnalka Somogyi (HU), formatorul din acest an, este un curator care trăiește și lucrează la Budapesta. Din 2014, este lider și co-curator al OFF-Biennale Budapest, proiect inițiat de ea. Între 2013 și 2014 a fost editor al artmagazin.hu. Între 2009 și 2012 a fost curator la Muzeul de Artă Contemporană Ludwig din Budapesta, iar între 2001 și 2006, la Trafo House of Contemporary Arts din Budapesta. Este cofondator al inițiativelor independente de artă Dinamo și Impex, ambele în Budapesta. 

Fundația Art Encounters este o inițiativă culturală independentă, fondată în 2015, cu scopul de a susține scena artistică din România. Activitățile fundației se desfășoară în câteva direcții majore: organizarea Bienalei Art Encounters și a programului de expoziții desfășurat la sediul permanent al fundației sau în alte locuri; sprijinirea educației și dezvoltarea de public prin programe dedicate; dezvoltarea unor serii de rezidențe pentru artiști și curatori.

Centrul European de Artă Contemporană din Cluj-Napoca (ECCA) are ca scop descoperirea și stimularea ideilor artistice noi ce decurg din trei arii principale de activitate artistică și curatorială: cercetare, cunoaștere și creație.

Pentru orice întrebări legate de program, puteți contacta organizatorii la: school.curating@gmail.com

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!