InDICEs este un proiect de cercetare care are drept scop sprijinirea factorilor de decizie și responsabililor de politici din industriile culturale și creative în ceea ce privește înțelegerea aprofundată a impactului social și economic al digitalizării în sectoarele lor și abordarea necesității unei (re) utilizări inovatoare a bunurilor culturale.
Patrimoniul cultural este un sector cheie pentru dezvoltarea industriilor culturale și creative (ICC) din Europa. Nu numai că oferă acces la conținut cultural bogat și reutilizabil, ci poate fi privit ca un laborator de cercetare și dezvoltare al ecosistemului cultural și creativ prin care contribuie atât la progresul economic, cât și la nivelul societății în general. Cu toate acestea, cercetătorii și responsabilii de politici publice se luptă să înțeleagă pe deplin rolul crucial pe care îl poate juca patrimoniul cultural în procesul de digitalizare a ecosistemului cultural și creativ din Europa.
Prin monitorizarea politicilor într-un observator deschis și stabilirea cu succes a priorităților politicilor pentru transformarea digitală și gestiunea viitoare a ecosistemelor de conținut cultural și creativ, inDICEs oferă instrumente pentru măsurarea impactului patrimoniului cultural în Europa.
Până la sfârșitul proiectului, responsabilii de politici publice vor avea un cadru solid pentru a evalua impactul patrimoniului cultural și un observator deschis pentru a urmări progresul impactului său. La rândul lor, instituțiile de patrimoniu cultural vor putea lua decizii strategice care să le permită să-și sporească contribuțiile pozitive la ICC și în societate.
Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Orizont 2020.
Parteneri în proiect:
ICCU (IT), KU Leuven (BE), Sound and Vision, Centrum Cyfrowe (PL), Fondazione Bruno Kessler (IT), Platoniq (ES), Europeana Foundation, European Fashion Heritage Association (IT), MICHAEL Culture (BE), Deutscher Museumsbund (DE), tehnologie webLyzard gmbh (AT), Capital High Tech SARL (FR), PIN SOC.CONS. A R.L. (IT), Centrul Cultural Clujean (RO)
Conturile de social media unde se poate urmări activitatea din proiect:
De asemenea, vă puteți abona la lista de e-mailuri aici.