Dezbatere: O strategie de reziliență urbană pentru Cluj-Napoca

[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text _builder_version=\”3.18.9\”]

În data de 22 martie, Divizia de Inovare Urbană Cluj-Napoca, în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică, a organizat o nouă ediție a Dialogurilor Urbane, în cadrul căreia a avut loc o dezbatere cu privire o posibilă strategie reziliența urbană în Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Startup Europe Summit și l-a avut ca invitat special pe Esteban León, Directorul Programului de Reziliență Urbană, UN-Habitat.

Dacian Dragoș (Director Centrul de Studii privind Buna Guvernare, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai), Anamaria Vrabie (Director Divizia de Inovare Urbană Cluj-Napoca, Centrul Cultural Clujean) și Ovidiu Cîmpean (Director Direcția de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca) s-au alăturat panelului moderat de Ștefan Teișanu, Directorul Centrului Cultural Clujean. 

La discuții au participat circa 50 de reprezentanți ai societății civile, sectorului academic și administrației locale.

„Domeniile de interes ale planului nostru de reziliență urbană vor fi mobilitatea urbană, viitorul muncii, locuirea, incluziunea socială, mediul și poluarea. Cluj-Napoca intenționează să se alăture programului de reziliență urbană al UN-Habitat pentru a avea o evaluare completă a indicatorilor de reziliență urbană. Cluj-Napoca va fi primul oraș din Estul Europei care va face acest lucru”, a declarat Anamaria Vrabie, Directorul Diviziei de Inovare Urbană din Cluj-Napoca.

Înainte de eveniment, reprezentanții Centrului Cultural Clujean și ai UN-Habitat s-au întâlnit cu primarul Emil Boc și cu directorul de dezvoltare locală Ovidiu Cîmpean pentru a discuta despre inițiativa intrării orașului Cluj-Napoca în Programul de Reziliență Urbană al UN-Habitat.

„Vrem să evaluăm riscurile cu care orașul Cluj-Napoca se confruntă în prezent și cele cu care s-ar putea confrunta în viitor, pentru a ne putea pregăti din timp pentru a le evita. O strategie de reziliență urbană se concentrează pe prevenție, în loc de intervenție post-factum, și asta este ceea ce avem și noi în vedere pentru Cluj”, a declarat Ovidiu Cîmpean, Director al Direcției de Dezvoltare Locală în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

📷 Primăria Cluj-Napoca

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=\”3.18.9\” gallery_ids=\”8095,8096,8100,8097,8098,8099,8101,8102,8103,8104,8105,8107\” hover_overlay_color=\”rgba(255,255,255,0.9)\” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!