Update 20 septembrie 2018
Informații cu privire la agenda și temele conferinței găsiți aici.
Conferința de Bune Practici în Administrația Locală, ediția a II a
- sursă de inspirație pentru primari și reprezentanți ai marilor orașe din România
- informații relevante pentru publicul larg despre proiecte de succes implementate de administrațiile locale invitate
După succesul primei ediții a Conferinței de Bune Practici în Administrația Locală, care a avut loc în toamna anului trecut, Marcel Heroiu, consultant senior al Băncii Mondiale declara: „Un astfel de eveniment organizat de Centrul Cultural Clujean este de o importanță absolută pentru România pentru că permite diseminarea inovării și a ideilor creative de la administrație locală la administrație locală. [….] Noi sperăm ca acest eveniment să continue cu alte ediții, să devină o normă și să fie replicat în toată țara.”
Centrul Cultural Clujean va organiza și anul acesta, în data de 29 septembrie 2018, la Sala Polivalentă, o întâlnire a primarilor din marile orașe ale României. Conferința își propune să deschidă calea îmbunătățirii comunicării între administrațiile locale performante și să le ajute să-și ofere unele altora inspirație, modele și sprijin pentru replicarea, de la un oraș la altul, a poveștilor locale de succes în domeniile cultural și creativ.
Administrațiile locale care și-au confirmat vizita la Cluj pentru Conferința de Bune Practici din 29 septembrie sunt cele din Sibiu, Timișoara și Iași, prin primarii Astrid Fodor, Nicolae Robu și, respectiv, Mihai Chirica. Alte confirmări sunt așteptate din partea mai multor primari din România, iar temele abordate și agenda detaliată vor fi comunicate în curând pe pagina evenimentului: www.cccluj.ro/bunepractici.
La conferință sunt așteptate 200 de persoane din domeniile administrativ, academic, cultural și creativ, reprezentanți ai presei și alți pasionați de dezvoltare locală și cultură, din România și alte 10 țări. Evenimentul va beneficia de participarea reprezentanților Rețelei Orașelor Europene de Tineret și ai orașelor sale membre, precum și de prezența activiștilor de tineret din orașele românești înscrise în programul național al Capitalelor de Tineret.
Participarea la eveniment este gratuită și se face pe bază de invitație, dar și prin înscriere la link-ul www.cccluj.ro/bunepractici, în limita a 70 de locuri rezervate pentru pasionații de dezvoltarea orașelor.
Conferința de Bune Practici este organizată de Centrul Cultural Clujean, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Parteneri: Banca Transilvania, URSUS, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT.
Despre Centrul Cultural Clujean
Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană, a cărui misiune este de a mobiliza cultura, în parteneriat cu alte sectoare, pentru a contribui la transformare socială și dezvoltare urbană.
Cei 70 de membri ai Centrului Cultural Clujean sunt organizațiile și instituțiile culturale locale, universitățile clujene, cluburile și clusterele de afaceri, organizații ale societății civile, administrația locală și regională.