Academia Schimbării

Academia Schimbării este platforma noastră pentru creșterea capacității sectorului cultural.
Agenda Academiei include activități de formare și mentorat pentru artiști și lucrători culturali, un program de profesionalizare în mediere culturală, un program experimental pentru colaborări între sectorul business și cel cultural, rezidențe artistice și voucherul cultural – o inițiativă menită să crească accesul la cultură.

Academia Schimbării facilitează conectarea și împărtășirea de cunoștințe între profesioniști din domeniul cultural prin ateliere, conferințe, programe de schimb, întâlniri precum Concentric, Forumul anual dedicat medierii culturale sau Cultura 2030 – un eveniment internațional dedicat politicilor culturale.

Știri proiect

Mai mult despre Academia Schimbării

vizitează www.academiaschimbarii.ro

Repere proiect

Iulie 2017 Lansăm programul de mediere culturală cu un curs despre dezvoltarea publicului.
Noiembrie 2018 Programul de mediere culturală organizat în jurul expoziție Memoria ca viziune implică peste 200 de copii în activități de învățare prin artă contemporană.
Martie 2019 Inițiem Concentric – serie de întâlniri dedicate schimbului între organizațiile membre.
Aprilie 2019 În parteneriat cu Pavilionul României la Bienala de Artă de la Veneția, selectăm și pregătim mediatorii expoziției.
Octombrie 2019 Studenți din primul an și persoane din grupuri vulnerabile primesc bilete gratuite la evenimente și spații culturale, parte din Voucherul Cultural.
Noiembrie 2019 Prima ediție a Forumului Academiei Schimbării pe tema dezvoltării publicului și medierii culturale, la care participă peste 100 de profesioniști din domeniul cultural și educațional.

2020

26 martie

Lansăm Artiști Împreună, mișcare menită să mobilizeze artiștii români în lupta împotriva pandemiei Covid-19.

20 iulie

Lansăm programul de formare și mentorat, destinat creșterii capacității organizațiilor culturale.

1 septembrie

Începem programul pilot Business to Culture cu 10 organizații și companii participante în prima etapă, din cele două sectoare.

3-4 septembrie

Organizăm prima ediție a conferinței Cultura 2030.

9 septembrie

Începem două rezidențe în tandem între artiști și profesioniști din domeniul științific, în cadrul proiectului de cooperare internațională Studiotopia.

1 Octombrie

Deschidem cea de-a treia ediție a Voucherului Cultural, care facilitează accesul la evenimente culturale pentru noi audiențe.

15-16 octombrie

Organizăm cea de-a doua ediție a Forumului Academiei Schimbării.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE