Quantum

România nu are un centru interactiv de științe la standarde europene. Quantum dezvoltă prin proiecte punctuale audiențe pentru educația STEAM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), pentru a pregăti crearea unui centru interactiv de științe în anii următori la Cluj. Rolul său este să dezvolte apetitul pentru ştiinţă şi inovaţie în comunitatea locală şi să ajute patru grupuri principale – profesori, muzee, artişti şi industrie – să desfăşoare activităţi participative.

Ce ne propunem pentru 2019?

Prioritatea în 2019 este definirea cadrului instituțional și a structurii programului Quantum. Agenda proiectului include realizarea temei de concurs pentru viitorul spațiu Quantum și o serie de activități care să contribuie la creșterea vizibilității și accesului publicului clujean la educația STEAM. Organizăm o primă ediție a Festivalului Științei și un curs de mediere științifică, în parteneriat cu Universcience Paris și cu sprijinul Sezonului România-Franța, precum și o nouă ediție a proiectului Re-think Plastic și alte activități de consolidare a parteneriatului și cadrului de dezvoltare a centrului Quantum.

Istoric

În 2018, pe parcursul unei săptămâni, Centrul Cultural Clujean și Scientifica au reunit designeri, arhitecți, specialiști din țară, dar și reprezentanți ai publicului larg într-un eveniment dedicat reclicării plasticului – Re-Think Plastic. Mai multe detalii aici.