Quantum

Quantum este un program de educație STEAM din oraș (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică) inspirat de nevoia unui prim centru de științe în România.

Rolul Quantum este de a cultiva apetitul pentru știință și inovare în comunitatea locală și de a dezvolta capacitatea a patru grupuri majore (profesori, muzee, artiști și industrie) de a se implica în activități și ateliere educaționale bazate pe participare și încurajarea creativității.

Organizăm ateliere și programe de formare în mediere științifică pentru educatori și cercetători, derulăm activități STEAM, inclusiv festivalul Quantum Questions și promovăm știința către publicul larg prin noi formate de implicare.

Știri proiect

Repere proiect

Decembrie 2018 Re-Think Plastic, un proiect STEAM care încurajează reciclarea și transformarea deșeurilor de plastic, este pilotat în cadrul inițiativei Quantum. Aprilie 2019 Un program de formare în comunicare științifică este livrat în colaborare cu Universcience Paris.
Mai 2019 Hackathon Heroes este organizat împreună cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și Cité des sciences et de l'Industrie - Universcience Paris.
Iunie 2019 Prima ediție a Festivalului STEAM, Quantum Questions, mobilizează artiști, oameni de știință și o audiență de 500 de persoane.

2020

Din 1 noiembrie

Science is everywhere (Știința este peste tot), un set de activări și instalații care provoacă gândirea sunt expuse în oraș, ca o invitație către implicarea publică cu știința.

9-19 noiembrie

Laboratorul Pop-Up pentru Artă și Știință, un program educațional interdisciplinar co-creat cu profesori, elevi, artiști și comunicatori științifici este organizat în cadrul Studiotopia.

Din 5 decembrie

Learning Qub, un proiect ce vizează formarea unui hub comunitar și a unui centru de resurse cu misiunea de a cerceta și proiecta soluții de educație STEAM inovatoare, o abordare inedită pentru educația STEAM din Cluj.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE