Forumul Academiei Schimbării

În arta și cultura contemporană, dezvoltarea publicului este o temă imposibil de evitat. Ca și creator, producător cultural, organizație sau instituție, cu toții aspirăm la un public numeros, divers și preferabil implicat în activitățile noastre.

Spațiul dintre conținutul cultural și public este un teren generos în care se poate produce schimbare, cunoaștere, bunăstare, în care cei care produc și cei care participă se întâlnesc în moduri atât de diferite. Practicile culturale includ, în ultimele decenii, perspective diverse despre cum putem să ne dezvoltăm mecanismele, instrumentele și modurile de abordare a publicului existent, dar și cel potențial, pentru ca munca noastră să producă sens pentru o audiență cât mai largă și diversă.

Relativ recent intrată în vocabularul cultural, medierea culturală sau artistică este un pas înainte în relația cu publicul și cuprinde un orizont larg de mecanisme și instrumente care acompaniază participarea culturală. La intersecția dintre cultură și educație, dintre artă și social, medierea culturală înglobează activități și moduri de lucru bazate pe participarea publicului și pe stimularea interacțiunii și a dialogului.

Cum reușește medierea culturală să transforme publicul din spectactor sau vizitator în participant activ? Ce știm despre publicul nostru și cum folosim aceste date pentru a ne actualiza constant practicile? Ce sens produce cultura și arta în școli? Ce bune practici găsim în domeniul dezvoltării publicului și a medierii culturale, care ne pot informa și inspira munca?

Forumul Academiei Schimbării aduce laolaltă producători culturali, artiști, mediatori, cercetători și alți profesioniști din domeniul cultural și educațional într-o întâlnire care explorează spațiul dintre cultură și public, bune practici și instrumente care ne inspiră și ne provoacă să regândim relația cu publicul nostru.

Forumul Academiei Schimbării include diferite formate de lucru pe parcursul a două zile și este dedicat profesioniștilor din domeniul cultural și educațional angajați în a produce o legătură reală între cultură și cunoaștere, din perspectiva publicului. Prima zi este dedicată prezentărilor și discuțiilor despre dezvoltarea publicului și mediere culturală, oferind un context mai larg în care aceste două abordări se intersectează și de dezvoltă una din cealaltă. A doua zi a Forumului include ateliere și sesiuni de lucru în care invităm atât profesioniști din domeniul cultural, cât și din domeniul educațional să participe la ateliere și sesiuni de lucru în care ne propunem să învățăm unii de la alții și să schimbăm bune practici în domeniul medierii culturale.

Mai multe detalii despre eveniment, agenda completă și lista invitaților găsiți aici:

www.academiaschimbarii.ro/forumul-academiei-schimbarii 

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!