Qub Education

Qub Science Center este un program de sprijin și dezvoltare a sistemului educațional bazat pe conectarea acestuia cu sectorul cultural, societatea civilă și mediul de afaceri. Programul oferă școlilor resurse inovatoare pentru dezvoltare și studiu, promovând un mediu educațional axat pe explorare, conexiune socială și participare activă la procesul de învățare. 

Prin integrarea Comunității Școlilor, o platformă de formare și colaborare între școlile clujene și alți actori locali, și centrul Qub, un spațiu dedicat educației STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), programul facilitează numeroase activități educaționale.

Prin integrarea Comunității Școlilor, o platformă de formare și colaborare între școlile clujene și alți actori locali, și centrul Qub, un spațiu dedicat educației STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), programul facilitează numeroase activități educaționale.

Qub pune la dispoziția școlilor și a partenerilor din ecosistemul local spații de educație, expoziție, co-creare și networking, precum și o bibliotecă de resurse educaționale. Comunitatea Școlilor este o rețea pentru creșterea capacității școlilor de a adopta programe educaționale relevante oferite de către actori din afara sistemului școlar.

În acest moment Qub Education reunește 22 de școli clujene și 15 parteneri educaționali care oferă 300 de ateliere pentru circa 5000 de elevi clujeni în fiecare an: educație STEAM, educație culturală, educație financiară, de nutriție, de sport etc. De asemenea, partenerii oferă programe de educație pentru profesori și directori de școli.

Programul Qub Education este finanțat de Fundația Botnar în contextul inițiativei Our Cluj și dezvoltat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean.

Highlights

129

ateliere STEAM în 9 școli din Cluj 

100+

cluburi și ateliere STEAM în spațiul QUB

8

tipuri de cluburi tematice recurente

100

de elevi constanți/ cluburi

9000+

elevi și profesori participanți

Participarea

la 14 evenimente large-scale

Galerie

Știri proiect

Quantum

LUMEN: kit-uri educaționale

Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Scientifica propune proiectul Lumen prin care ne dorim să contribuim la dezvoltarea unui spirit civic și de implicare a tinerilor din Cluj-Napoca în probleme
Inner Space

Spații experimentale pentru artă și bunăstare imaginate, prototipate și implementate într-o școală din Cluj-Napoca

Centrul Cultural Clujean dezvoltă prin proiectele Learning QUB și Art & Well – being modele sustenabile de educație culturală și științifică, contribuind prin artă la starea de bine a beneficiarilor
Cultura Lucrează

A doua ediție a Quantum Questions: 18 lucrări de artă și știință în vitrinele Conti și Demmers

În perioada 24 noiembrie – 12 decembrie, organizăm prin proiectul Quantum, a doua ediție a festivalului de știință Quantum Questions. Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID-19, festivalul

Două zile de festival dedicat științei, în centrul Clujului: Quantum Questions

[et_pb_section bb_built=\”1\”][et_pb_row][et_pb_column type=\”4_4\”][et_pb_text _builder_version=\”3.18.9\” link_option_url_new_window=\”on\”] În weekendul 22-23 iunie, când programul de seară nu mai este dedicat somnului, ci evenimentelor care animă orașul în cadrul celei de-a VI-a ediție Cluj
Mai mult despre Qub
Ai întrebări?

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!