Centrul Cultural Clujean organizează cea de-a doua ediție a conferinței Dialoguri Urbane în 5 noiembrie 2018, la BTarena (Sala Polivalentă), Cluj-Napoca. Dialoguri Urbane face parte din programul Cluj 2.1 | Fondul de Inovare și propune un schimb de bune practici în inovare urbană pentru grupurile de cetățeni, specialiști din sectorul public, academic și cel de afaceri implicați în activitățile programului. Ediția din acest an se va axa pe rezultatele proiectelor pilot implementate în perioada 2017-2018 și conectate cu mobilitatea urbană și viitorul pieței muncii.
În cadrul conferinței vor fi prezentate cele mai importante modele internaționale de inovare urbană, care sunt în acest moment implementate în Irlanda, Italia și Statele Unite ale Americii. Acestea vor fi reflectate cu demersurile existente pe plan local și se vor dezbate modele instituționale relevante pentru sprijinirea inovării urbane pentru o mai bună calitate a vieții.
Dialoguri Urbane va reuni 100 de specialiști în inovare urbană și socială, politici publice, cercetare-dezvoltare în mediul academic și cel de afaceri, parteneriate publice-private și membri ai Centrului Cultural Clujean. Evenimentul este deschis publicului larg în limita a 20 de locuri, iar participarea se face gratuit, pe bază de înscriere la: www.cluj21.ro/editia-2018/. Conferința se va desfășura în limba engleză, fără traducere în limba română.
Dialoguri Urbane face parte din programul Cluj 2.1 | Fondul de Inovare, un mecanism ce sprijină grupuri de cetățeni, specialiști din mediul academic și cel de afaceri în prototiparea de soluții alternative la probleme ale orașului identificate împreună cu Primăria Cluj-Napoca și conectate cu mobilitate urbană, locuire și viitorul pieței muncii. Cluj 2.1 | Fondul de inovare este unul dintre proiectele finanțate prin programul Urban Innovative Actions al Comisiei Europeane cu suma de 5,6 milioane de euro pentru perioada 2019-2021.
Cluj 2.1 | Fondul de Inovare este un program al Centrului Cultural Clujean, finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de companiile Banca Transilvania, Evozon, Accenture în România, Arxia, IQuest, SYKES Romania și German Marshall Fund prin programul „Transatlantic Leadership Initiative” (TLI) și „BUILD Ideas into Action”.