Qub Education

Qub Education este un program de sprijin și dezvoltare a sistemului educațional bazat pe conectarea acestuia cu sectorul cultural, societatea civilă și mediul de afaceri.

Programul integrează Comunitatea Școlilor, o platformă de formare și colaborare între școlile clujene și alți actori locali, și centrul Qub, un spațiu dedicat educației STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) în care au loc ateliere și cluburi STEAM și care pregătește comunitatea pentru a folosi optim viitorul centru interactiv de științe al orașului.

Qub pune la dispoziția școlilor și a partenerilor din ecosistemul local spații de educație, expoziție, co-creare și networking, precum și o bibliotecă de resurse educaționale. Comunitatea Școlilor este o rețea pentru creșterea capacității școlilor de a adopta programe educaționale relevante oferite de către actori din afara sistemului școlar.

În acest moment Qub Education reunește 22 de școli clujene și 15 parteneri educaționali care oferă 300 de ateliere pentru circa 5000 de elevi clujeni în fiecare an: educație STEAM, educație culturală, educație financiară, de nutriție, de sport etc. De asemenea, partenerii oferă programe de educație pentru profesori și directori de școli.

Programul Qub Education este finanțat de Fundația Botnar în contextul inițiativei Our Cluj și dezvoltat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean.

Știri proiect

O nouă serie de formare Pre-Texts pentru profesori

O nouă serie de formare Pre-Texts pentru profesori

În 28 septembrie a avut loc prima sesiune  de formare din acest an, în cadrul programului educațional Pre-Texts, dedicat profesorilor. Pre-Texts este un protocol de învățare dezvoltat de organizația Cultural Agents, care stimulează gândirea critică, creativitatea și...

citește mai mult

Mai mult despre Learning Qub

vizitează www.qub.education

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE