Culturepreneurs

Culturepreneurs este un program de educație antreprenorială dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative.

Proiectul susține crearea și dezvoltarea de afaceri non-sociale sau sociale în design, film, muzică, meșteșuguri, edituri și alte sectoare creative, oferind acces la spații și laboratoare de coworking, instruire și consultanță în management, tehnologie și provocări ale societății, precum și prin organizarea de oportunități de întâlnire și de networking cu părțile interesate relevante.

Programul Culturepreneurs este o componentă cheie a proiectului nostru de cercetare și dezvoltare Cluj Future of Work, co-finanțat de Comisia Europeană prin Urban Innovative Actions.

Știri proiect

Mai mult despre Culturepreneurs

vizitează www.culturepreneurs.ro

Repere proiect

Octombrie 2018 Octombrie 2018 Este lansată prima ediție a Culturepreneurs, care oferă instruire și îndrumare pentru dezvoltarea a 13 idei de proiect.
Decembrie 2018 Patru proiecte sunt premiate la finalizarea primei ediții: Art to Go, Circus Fairies, Gaming și Fotopia Collective Festival.
Mai 2019 60 de idei intră în cea de-a doua ediție a programului, TimOrientalism, Art Crawl, Culturescu, Producții culturale pentru educație și Support your local artist fiind selectați ca finaliști.
Noiembrie 2019 Culturepreneurs se alătură proiectului Cluj Future of Work finanțat de UIA și testează noi modalități prin care munca în sectoarele culturale și creative poate fi mai sustenabilă.

2020

10 iunie

Se deschide apelul de participare pentru cohorta Culturepreneurs 2020-2021, care vizează selectarea a 80 de idei de proiect.

21 septembrie

Lansăm noul program cu nouă module de învățare: Business Essentials (4), Gândire artistică, Digitalizare, Conținut audio-vizual inovativ, Design personalizat, Gamification.

Din 30 noiembrie

Proiectăm spațiul de colaborare al Culturepreneurs, găzduit la Centrul regional de excelență în industriile creative.

7 decembrie

Prima etapă a actualului program se închide cu o sesiune de pitching și prezentarea ideilor dezvoltate.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE
CULTUREPRENEURS este un program anual dedicat industriilor culturale şi o platforma de distribuţie pentru creativii din Europa şi America Latină. Start-up-uri din sectorul serviciilor IT, design, film, muzică, meşteşuguri şi mass-media primesc sprijin într-un ciclu complet de ideaţie, incubare, accelerare şi difuzare-promovare. Proiectul găzduiește și inițiativa creării la Cluj a centrului de științe Quantum, care să asigure transferul abilităţilor creative către comunitate. În 2017 aducem la Cluj, cu sprijinul partenerilor noștri de la Scientifica,  expoziția 3D Printing the Future a Muzeului de Științe din Londra și găzduim ateliere de tehnologie în cadrul celor mai mari festivaluri culturale ale orașului