Culturepreneurs

Culturepreneurs este un program anual dedicat industriilor culturale prin care sprijinim crearea de locuri de muncă în acest sector și valorificarea produselor culturale și creative pentru a genera bunăstare. Sprijinim crearea și dezvoltarea de start-up-uri în design, film, muzică, meșteșuguri şi mass-media, pe durata a trei luni în care oferim spațiu de co-working, training și consultanță în management și incubare a tehnologiei, precum și întâlniri cu potențiali investitori și distribuitori.

În 2018 derulăm ediția pilot a proiectului. Tineri cu idei creative beneficiază de acces gratuit la spațiu de lucru, la training și consultanță din partea organizațiilor membre ale Centrului Cultural Clujean specializate în antreprenoriat, management și tehnologie. Planurile și produsele culturale și creative pe care ei le dezvoltă pe durata programului sunt prezentate apoi, în cadrul unui festival al industriilor culturale, în fața investitorilor potențiali și a publicului larg, în vederea punerii acestor produse și business-uri pe piață și a promovării acestui model economic în rândul tinerilor din oraș. 

Cluj Future of Work animează temele și prioritățile Culturepreneurs, Cluj 2.1 și Jivipen. Cluj Future of Work este un proiect elaborat și coordonat de Centrul Cultural Clujean și Primăria Cluj-Napoca și finanțat prin programul Urban Innovative Actions al Comisiei Europeane. Proiectul este în valoare de 5,6 milioane de euro și se va desfășura în perioada 2019-2021. Partenerii proiectului sunt: Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania, festivalul ZAIN, Fundația AltArt, ARIES Transilvania, Cluj IT, Cluster Mobilier Transilvan și Clusterul de Industrii Creative. Mai multe detalii pe cluj21.ro/work