Culturepreneurs

Culturepreneurs este un program de incubare și accelerare pentru industriile culturale și creative. Proiectul sprijină crearea și dezvoltarea de start-up-uri în design, film, muzică, meșteșuguri şi mass media prin oferirea de acces la spaţii de coworking, programe de training și consultanţă în management și tehnologie, precum și prin organizarea de întâlniri cu potenţiali investitori și distribuitori.

Ce ne propunem pentru 2019?

Programul sprijină dezvoltarea de soluții, sub formă de servicii și produse, pentru o serie de teme și nevoi din domeniul culturii în România. În 2019 are loc un nou ciclu de incubare și accelerare, structurat în două etape. Prima etapă, asigură „bazele antreprenoriale” și constă în ateliere, cursuri și mentorat privind concepte de bază: validarea ideii, model de afacere, validarea consumatorului, promovarea produsului/serviciului, strategia de vânzări etc. Cea de-a doua etapă, „dezvoltarea ideii”, este destinată incubării și implementării unui număr de idei de afaceri selectate în urma finalizării primei etape.

Istoric

În 2018 a avut loc prima ediție Culturepreneurs, la care 13 idei au fost alese de juriu pentru a intra în programul de mentorat. La finalul acestuia trei proiecte au fost desemnate câștigătoare și au obținut premii în valoare de 10000 de Euro. Mai multe detalii aici.