Culturepreneurs

Culturepreneurs este un program anual dedicat industriilor culturale prin care sprijinim crearea de locuri de muncă în acest sector și valorificarea produselor culturale și creative pentru a genera bunăstare. Sprijinim crearea și dezvoltarea de start-up-uri în design, film, muzică, meșteșuguri şi mass-media, pe durata a trei luni în care oferim spațiu de co-working, training și consultanță în management și incubare a tehnologiei, precum și întâlniri cu potențiali investitori și distribuitori.

În 2018 derulăm ediția pilot a proiectului. Tineri cu idei creative beneficiază de acces gratuit la spațiu de lucru, la training și consultanță din partea organizațiilor membre ale Centrului Cultural Clujean specializate în antreprenoriat, management și tehnologie. Planurile și produsele culturale și creative pe care ei le dezvoltă pe durata programului sunt prezentate apoi, în cadrul unui festival al industriilor culturale, în fața investitorilor potențiali și a publicului larg, în vederea punerii acestor produse și business-uri pe piață și a promovării acestui model economic în rândul tinerilor din oraș. 

Alături de Jivipen și Cluj 2.1, Culturepreneurs face parte din proiectul Cluj Future of Work, elaborat și coordonat de Centrul Cultural Clujean și Primăria Cluj-Napoca și finanțat prin programul Urban Innovative Actions al Comisiei Europeane cu suma de 5,6 milioane de euro pentru perioada 2019-2021. Mai multe detalii pe cluj21.ro/work

   
  • Culturepreneurs

    Culturepreneurs este proiectul în care ne dorim să punem laolaltă creativi și pasionați de tehn...

    noiembrie 29.6:00 pm - 8:00 pm