Consiliul Director

EMIL BOC

EMIL BOC

Primar al Municipiului Cluj-Napoca

Emil Boc, Primar al Municipiului Cluj-Napoca, este membru fondator al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, doctor în filosofie și distins cu Honorary Degree of Doctor of Laws de către Michigan State University, East Lansing , fost prim-ministru al României între anii 2008-2012 și deputat în Parlamentul României în legislatura 2000-2004.

DANIEL DAVID

DANIEL DAVID

Rector Universitatea Babeș-Bolyai

Ales în anul 2020 în funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai, Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinaiși este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York, SUA. Este președintele și directorul executiv al The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, un centru de excelență în cercetare al Universității Babeș-Bolyai

CRISTIAN HORDILĂ

CRISTIAN HORDILĂ

Manager Festivalul Internațional de Film Transilvania

Cristian Hordilă și-a început activitatea în lumea cinematografica, în 2006, în calitate de voluntar. Din 2010, este Managing Director al Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc și Managerul Festivalului Internațional de Film Transilvania. În 2013 a fost ales membru în Consiliul Director al European Film Promotion, fiind implicat în acţiuni de promovare şi susţinere a cinematografiei europene pe plan internațional. În ultimii ani s-a implicat intens în dezvoltarea și lansarea, la Cluj, a primului fond regional de film din România, Transilvania Film Fund. Începând din 2021, este membru ales al Consiliului Economic și Social (CES) al României.

DANIELA MAIER

DANIELA MAIER

Președinte al Ordinului Arhitecților din România filiala Transilvania

În calitate de președinte începând cu anul 2018 al Ordinului Arhitecților din România filiala Transilvania a încurajat și dezvoltat punți de comunicare între specialiști și administrația locală sau regională. Este fondator al biroului Maier Studio și Coordonează Bienala de Arhitectură Transilvania din 2015.  În 2012 a înființat Scena Urbană, proiect organizat în cadrul OAR Transilvania cu scopul de a implica comunitatea în redescoperirea și redefinirea spațiului public.

TIBERIU MOISĂ

TIBERIU MOISĂ

Director General Adjunct MidCorporate & IMM la Banca Transilvania

Tiberiu Moisă este de optsprezece ani în echipa Băncii Transilvania, având responsabilități de top management în activități corporate, banking pentru IMM sau rețeaua de sucursale. S-a implicat în proiecte care au potențialul să schimbe comunități sociale sau economice. Are o diplomă de studii postuniversitare de la Sheffield University (UK) și un master în business de la INDE (ASE & CNAM Franța).

RADU MUNTEANU

RADU MUNTEANU

Președinte de Onoare al Universității Tehnice din Cluj-Napoca

Radu Munteanu, Președinte de Onoare al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, este un dascăl care a modelat generaţii de studenţi și un cercetător care coordonat colective de cercetare cu care a adus României medalii de aur de la cele mai importante saloane de inventică din lume.

CRISTIAN BENCE-MUK

CRISTIAN BENCE-MUK

Decan Facultatea Teoretică/ Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima“

Cristian Bence-Muk a absolvit secţia de Compoziţia în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gh.Dima” din Cluj-Napoca, România. În prezent, Cristian Bence-Muk îşi desfăşoară activitatea în calitate de conf. univ. dr. la disciplinele „Forme şi Analiză Muzicală” și „Compoziție” și este directorul Departamentului de Compoziție muzicală și Dirijat din cadrul Academiei de Muzică clujene.

MIHAI POP

MIHAI POP

Președinte al Fundației Plan B

Mihai Pop, Președinte al Fundației Plan B, este unul din fondatorii renumitei Galerii Plan B, cu sediul la Fabrica de Pensule, dar cu o galerie deschisă la Berlin.

TUDOR SĂLĂGEAN

TUDOR SĂLĂGEAN

Director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei

Tudor Sălăgean, Director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, istoric, specialist în domenii de cercetare ca istoria și civilizația Transilvaniei medievale și moderne, cultură hegemonică și culturi subalterne, genealogie, hermetism și societăți secrete în istoria Transilvaniei, istorie sud-est europeană.

VASILE STAMATIAN

VASILE STAMATIAN

Director al Institutului de Cercetare Medicală IMOGEN

Vasile Stamatian, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, este promotorul cercetării medicale de excepție, șeful Clinicii de Ginecologie I din Cluj-Napoca, fondatorul primului cabinet de consultații-screening din țară și inițiatorul institutului de cercetări multidisciplinare, IMOGEN.

DEZSŐ SZENKOVICS

DEZSŐ SZENKOVICS

Reprezentant al Facultății de Științe și Arte a Universității Sapientia

Dezső Szenkovics, Reprezentant al Facultății de Științe și Arte a Universității Sapientia, este specialist în relații internaționale, politică exeternă și filosofie politică

FLORIN ȘTEFAN

FLORIN ȘTEFAN

Rector, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca

Rector al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, profesor universitar doctor în cadrul Departamentului Pictură al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

A înființat Fundația Culturală Intact (2000) şi în 2011 a lansat și coordonat la Fabrica de Pensule proiectul-pilot al fundației, SPAȚIU INTACT și spațiul de rezidențe Atelier Intact, pentru promovarea tinerilor artiști români.

În 2017 a cofondat Centrul de Interes, şi a fost președinte al Federației Centrul de Interes. A fost curatorul pentru România al bienalei Jeune Création Européenne, Montrouge – Paris (2017, 2019).

În anul 2021 a fost decorat cu titlul Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres al Republicii Franceze. Artistul a fost recenzat în ArtPress, ArtForum, Artension, Beaux-Arts magazine, Artribune, Espoarte, Revista Arta, Vogue și Haaretz.

FLORIN ȚALA

FLORIN ȚALA

Mediator Școlar la Şcoala Gimnazială „Traian Dârjan”

În calitatea de mediator școlar, funcție pe care dl. Țala o deține din anul 2005, rolul principal este crearea legăturii între școală și familie, înscrierea și menținerea la cursuri a elevilor rromi, eliminarea oricăror forme de segregare în școală și comunitate, reducerea abandonului școlar. De-a lungul timpului a creat legături cu ONG-uri rrome și nerome, din țară și străinătate, autorități locale și sponsori, pentru a sprijini material și financiar familiile și mai ales elevii.

 

ISTVÁN VÁKÁR

ISTVÁN VÁKÁR

Vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj

Vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj
IONEL VITOC

IONEL VITOC

Președinte al Fundației Culturale Carpatica

Ionel Vitoc, Președinte al Fundației Culturale Carpatica, este fondatorul Fundației și fondatorul revistei de cultură urbană „ORAŞUL”. De asemenea, deține diploma şi medalia DISTINCŢIA CULTURALĂ pentru contribuţii deosebite la promovarea culturii clujene, acordate de Academia Română.