150 de idei pentru îmbunătățirea well-being-ului tinerilor din zona metropolitană Cluj

În această săptămână consorțiul proiectului LEAP, format din Departamentele de Sănătate Publică și Științe Politice ale UBB, grupul PONT și Centrul Cultural Clujean, a organizat patru consultări publice pentru identificarea de măsuri posibile pentru micșorarea decalajelor sistemice în sectorul de tineret în domeniile Educație, Sănătate, Participare și Mediu de viață.
 
La consultări au participat 55 de reprezentanți ai unora dintre cei mai importanți operatori locali în sectorul de tineret, care au venit cu peste 150 de măsuri posibile pentru soluționarea câtorva dintre cele mai importante probleme sistemice identificate în urma cercetării interdisciplinare derulate în această perioadă de către consorțiul de proiect.
 
Au fost dezbătute măsuri necesare pentru 12 probleme majore care au fost semnalate de către tinerii clujeni cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani. Între acestea menționăm: discrepanțele dintre nevoile educaționale și oferta școlară, inegalitatea de șanse și de acces la servicii de educație și sănătate, slaba dezvoltare a mecanismelor de sprijin pentru tineri, insuficienta participare a tinerilor la luarea deciziilor, insuficienta coordonare între actorii locali și metropolitani importanți, lipsa infrastructurii accesibile pentru leisure, creativitate și colaborare între tineri.
 
În perioada următoare consorțiul LEAP va publica și disemina rezultatele finale ale cercetărilor calitative și cantitate derulate, ale cartării stakeholderilor locali și metropolitani activi în domeniul de tineret și ale consultării acestora.
 
Toți cei interesați să contribuie la acest demers de consultare publică o pot face în continuare completând chestionarul pentru stakeholderi activi în sectorul de tineret: http://leapcluj.ro/ro/stakeholder-quest/.
 
LEAP este un proiect de cercetare interdisciplinară care evaluează nevoile și oportunitățile tinerilor din zona metropolitană Cluj, derulat de Universitatea Babeș-Bolyai prin Departamentul de Sănătate Publică și FSPAC Cluj-Napoca,  împreună cu Grupul PONT și Centrul Cultural Clujean. Proiectul este finanțat de către Fundația Botnar.
 
Mai multe detalii pe www.leapcluj.ro.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!