România Remarcabilă se lansează la Cluj-Napoca

Azi, 13 iunie, Centrul Cultural Clujean dă startul proiectului România Remarcabilă în cadrul unei conferințe care aduce la aceeași masă autorități locale și naționale, reprezentanți ai unor instituții destinate studierii și păstrării patrimoniului, artiști, antreprenori din România și Franța. 

România Remarcabilă este un proiect realizat de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și aflat  sub patronajul Ministerului Culturii din România. Proiectul propune o rețea de sate și comune, menită să contribuie la dezvoltarea locală prin stimularea culturii și valorificarea patrimoniului membrilor ei.

România Remarcabilă va dezvolta concepte de brand și label cultral și turistic, va oferi consultanță, expertiză și ajutor atât în atragerea de fonduri, cât și în strategii de acțiune, metode și instrumente. România Remarcabilă își propune să creeze cadrul care facilitează legături între localități și organizații din România cu cele cu profil similar din Franța.

În cadrul conferinței se va discuta despre cultură ca indicator al remarcabilului, dar și ca agent al schimbării, de către importante părți implicate în subiect.

Proiectul România Remarcabilă este susținut de Primăria Cluj-Napoca, Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară, Muzeul Etnografica al Transilvaiei, Grupul PONT și Transylvania Trust.

Parteneri: Banca Transilvania și URSUS.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!