Apel: Centrul Cultural Clujean se deschide pentru primii 50 de voluntari

Căutăm 50 de voluntari care vor să pună umărul la dezvoltarea Clujului. La CCC facem asta într-un mod nemaiîncercat până acum în România: prin proiecte culturale ambițioase și inovatoare, în care lucrăm cu sectoarele cultural, academic, de afaceri, administrativ și civic ale orașului.
Echipa CCC e formată din 30 de membri și colaboratori, specialiști de top în cele mai variate domenii: cultură, dezvoltare urbană, artă contemporană, patrimoniu, industrii creative, urbanism, educație.
Dacă vrei să ni te alături ca voluntar, o poți face în perioada 25 septembrie – 11 octombrie, completând acest formular.
Proiectele în care poți lucra alături de noi în această toamnă sunt:
  • Fondul de Inovare Culturală: Ediția pilot din această toamnă experimentează soluții alternative propuse de cetățeni pentru folosirea mai bună a trei zone din cele mai aglomerate cartiere ale orașului. Oferim bani, specialiști și autorizații temporare pentru a testa ideile riveranilor. Dacă aceste idei își dovedesc, la capătul experimentului, viabilitatea, le implementăm.
  • Conferința Orașelor Candidate: Cluj-Napoca inițiază crearea unei rețele europene a orașelor care pun cultura la baza dezvoltării urbane. Prima secțiune a conferinței adună la Cluj 15 orașe europene actuale sau foste candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii, iar cea de a doua se adresează orașelor românești, adunând cele mai performante administrații locale din România pentru a-și prezenta bunele practici în sectoarele cultural și creativ.
  • InClujiune: Realizat împreună cu Universitățile clujene, proiectul se adresează studenților din anul întâi și este un cadru în care orașul îi salută pe cei mai noi clujeni. O săptămână de activități culturale, ateliere și concerte în cele mai importante campusuri și în centrul orașului, tururi ghidate ale Clujului și întâlniri în premieră pentru noii studenți cu instituțiile, festivalurile și organizațiile culturale care dau viață orașului.
  • Centrul European de Artă Contemporană: Reconvertim clădiri nefolosite ale orașului în spații de artă contemporană, creând o instituție reper în acest domeniu în Europa de Est. În această toamnă lansăm Centrul European de Artă Contemporană printr-un program artistic preinaugural: cinci proiecte de artă, unul social și o conferință de specialitate.
Aplică aici până în 25 septembrie. ​​Dacă ai nevoie de mai multe informații, nu ezita să ne contactezi la adresa de mail office@cccluj.ro.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!