Qub Education organizează un nou atelier de formare pentru profesori și studenți

Qub Education invită profesorii și studenții să participe la atelierul de formare în metodologia Young Explorer Club susținut de echipa Centrului de Știință Copernicus din Polonia. Atelierul are loc în 22 aprilie, între orele 10:00 și 18:00, la Qub (strada Regele Ferdinand 22-26, etajul 3), și propune o zi plină de experimente, discuții și lucru în echipă pe marginea cluburilor educaționale și a modului în care putem să-i apropiem pe copii de știință și de forme noi de învățare. 

Young Explorer Club (Clubul Tânărului Explorator) este un program educațional internațional coordonat de Centrul de Știință Copernicus cu sprijinul Fundației Polono-Americane pentru Libertate (PAFF). Acesta funcționează în afara Poloniei din 2009 și are o rețea de aproximativ 1000 de cluburi în țări precum Georgia, Armenia, Lituania, Ucraina și Belarus, deschise din nevoia de a le oferi elevilor acces la un mod de predare diferit de cel întâlnit în sistemul de învățământ tradițional.

În 22 aprilie, participanții clujeni au ocazia să afle mai multe despre misiunea și metodologia Young Explorer Club și despre modul în care pot deveni, la rândul lor, mentori și coordonatori de club. Sesiunea de lucru va fi coordonată de Gosia Ratkowska, animator cu experiență în cadrul expozițiilor Centrului de Știință Copernicus și formator certificat, și Agata Równy, profesor și formator.

Atelierul se desfășoară în limba engleză, iar participarea e gratuită în limita celor 15 locuri disponibile. Persoanele interesate să participe se pot înscrie completând formularul de înscriere până la data de 18 aprilie 2023.

Atelierul Young Explorer Club are loc în contextul Qub Days, un eveniment dedicat profesorilor, studenților și  tuturor persoanelor interesate să afle mai multe despre educația STEAM, precum și despre atelierele și activitățile care au loc în spațiul Qub. Prin urmare vineri, 21 aprilie, de la ora 14, spațiul își deschide porțile cu vernisajul expoziției de proiecte Visual Math, alcătuită din lucrări care transformă formule și teme matematice în obiecte tridimensionale realizate de elevi ai Colegiului Național “Emil Racoviță” în cadrul atelierului omonim organizat la Qub.

Ziua continuă cu o discuție despre activitățile Qub din primele luni ale anului 2023, iar de la ora 16:00 echipa Centrului de Știință Copernicus susține un seminar în limba engleză intitulat Overview on science engagement, care invită participanții să exploreze noțiuni științifice într-un mod activ și dinamic. Participarea la toate activitățile din 21 aprilie este, de asemenea, gratuită și nu necesită înscriere.

Despre Qub Education 

Qub Education este un program de sprijin și dezvoltare a sistemului educațional bazat pe conectarea acestuia cu sectorul cultural, societatea civilă și mediul de afaceri.

Programul integrează Comunitatea Școlilor, o platformă de formare și colaborare între școlile clujene și alți actori locali, și centrul Qub, un spațiu dedicat educației STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) în care au loc ateliere și cluburi STEAM și care pregătește comunitatea pentru a folosi optim viitorul centru interactiv de științe al orașului.

Qub pune la dispoziția școlilor și a partenerilor din ecosistemul local spații de educație, expoziție, co-creare și networking, precum și o bibliotecă de resurse educaționale. Comunitatea Școlilor este o rețea pentru creșterea capacității școlilor de a adopta programe educaționale relevante oferite de către actori din afara sistemului școlar.

Qub Education este un program al Centrului Cultural Clujean finanțat de Fundația Botnar în contextul inițiativei Our Cluj și dezvoltat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!