Centrul Cultural Clujean organizează Ziua Proiectelor Deschise, o întâlnire tradițională cu organizațiile membre ale Centrului, precum și cu oricine din comunitatea clujeană este interesat de proiectele și temele de lucru ale organizației.

Evenimentul va avea loc în 21 februarie, la centrul de știință Qub (Ferdinand 22-26, etajul 3 – Clădirea Central, în incinta ClujHub).

Vom prezenta și discuta activitățile Centrului planificate pentru anul în curs, pentru a ne asigura că suntem cu toții informați despre activitățile similare ale fiecărei organizații și că le putem conecta dacă e cazul.

Pe final de zi discutăm despre modul intern de organizare, la nivelul membrilor Centrului, cu privire la două subiecte majore ale anului: trecerea la OG 51 (pentru care organizăm un grup de lucru împreună cu Municipalitatea) și intrarea în Garnizoana Culturală (aflată în renovare și planificată a fi deschisă în 2025). De asemenea, discutăm despre nevoile de conectare între operatorii culturali locali pe parcursul anului, pentru a identifica temele cele mai importante pe care să ne concentrăm.

La final organizăm, ca în fiecare an, o sesiune de informare pentru organizațiile clujene care sunt interesate de a deveni membre ale Centrului Cultural Clujean.

Din motive logistice, doritorii interesați de participare sunt rugați să se înscrie, folosind acest formular, la sesiunile care îi interesează.

Agenda zilei

09:30 – 10:30 | Inner Space: programul de cultură pentru sănătate fizică, mintală și emoțională;

11:00 – 12:00 | România Remarcabilă: programul de cultură pentru dezvoltarea durabilă a satului românesc;

13:00 – 14:00 | Academia Schimbării: programul de dezvoltare a sectorului cultural;

14:30 – 15:30 | Qub: programul de educație prin cultură și STEAM;

16:00 – 17:00 | Politici și infrastructură culturală în Cluj: discutăm despre cum ne organizăm în grupul de lucru pentru trecerea la OG 51, cum pregătim regulamentul de folosire a Garnizoanei Culturale și despre seria Concentric, de întîlniri dedicate membrilor CCC;

17:30 – 18:30 | Sesiune de informare pentru organizațiile interesate să devină membre ale CCC.