Centrul Cultural Clujean, în parteneriat cu Asociația Notes & Ties, va organiza, în această toamnă, un atelier de compoziție muzicală pentru adolescenți. Sub îndrumarea lui Daniel Patrick Cohen, un talentat compozitor de origine britanică, 12 adolescenți vor experimenta modalități de exprimare prin muzică. Pe parcursul acestuia adolescenții își pot explora potențialul creativ, experimentând scrierea unor versuri și compoziția muzicală.

 

Cine poate participa?
• Adolescenți de 15 – 18 ani cu o mare dorință de a face muzică
• Adolescenți cu o minte creativă și deschisă
• Nu este necesară niciun fel de experiență muzicală anterioară
• Cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional, dar se va oferi suport în cazul în care este necesar

Când vor avea loc sesiunile din cadrul workshop-ului?
15 Octombrie – 15 Noiembrie, în zilele de marți și joi, după terminarea școlii, și vor dura între 15 și 90 de minute.

Ce vor face participanții la workshop?
• Vor dezvolta scurte compoziții musicale pentru trio-uri de muzicieni profesioniști, bazate integral pe muzică scrisă de ei, beneficiind de sprijinul compozitorului Daniel Patrick Cohen
• Se vor exprima creativ într-o atmosferă relaxată și pozitivă
• Vor învăța mai multe despre instrumentele cu care vor lucra
• Vor lucra împreună cu o echipă profesionistă pentru o prezentare a compozițiilor muzicale realizate pe parcursul workshop-ului
• Participanții au oportunitatea să asculte înregistrările cu prietenii, dar și cu familia.

 

Daniel Patrick Cohen – Asociația Notes & Ties, Cluj. Daniel este un compozitor britanic stabilit în România, cu o gamă largă de interese muzicale, printre care muzica de film, hip hop-ul și muzica electronică. Daniel a intrat în atenția publicului pe scena internațională atunci când s-a aflat printre cei câțiva compozitori britanici invitați să producă pentru filmele silențioase ale lui Alfred Hitchcock, în cadrul proiectului „Rescue the Hitchcock 9” al Institutului Britanic de Film. La începutul anului 2015, Daniel a lansat un album conceptual intitulat The Passenger după filmul cu același nume al lui Michelangelo Antonioni. A organizat seminarii despre muzica sa în Marea Britanie și Kazahstan și a condus recent un curs de muzică pentru compozitori în Ucraina.

Atelierul este organizat de Centrul Cultural Clujean, în cadrul programului Spațiu Interior, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Parteneri: Banca Transilvania și URSUS.