Sunt Riveran

 

Sunt Riveran este un proiect de activare culturală a malurilor Someșului, menit să sprijine implementarea masterplanului general de regenerare urbană de-a lungul râului și, în general, să îmbunătățească relația socială dintre oraș și râul său. Proiectul folosește cultura ca instrument de planificare urbană și implică cetățeni, arhitecți, urbaniști, oameni de știință, artiști și producători culturali. Proiectul propune crearea și funcționarea unui Consiliu al Râului și realizarea unei săptămâni a comunității în fiecare an, o suită de evenimente și activități care explorează moduri de a crește accesul și folosirea râului și a malurilor sale, prin intervenții artistice și modele arhitecturale la scară mică.

În 2018 punem bazele Consiliului Râului, un board interdisciplinar format din artiști, urbaniști și specialiști ai Apelor Române și ai administrației, cu rol curatorial pentru activitățile organizate de CCC. De asemenea, dorim să facem publice și disponibile oricui, pe site-ul proiectului, informațiile adunate în tema de proiectare a concursului Re-Thinking Someș.

În luna august organizăm a treia ediție a săptămânii Sunt Riveran, dedicată temei Arta și Schimbările climatice și derulată sub forma unui apel internațional pentru artiști. O intervenție artistică spectaculoasă, curatoriată de experți locali, va crea un prim traseu de artă stradă în Cluj, de-a lungul Someșului, în zona Parcului Iuliu Hațieganu.