Centrul Cultural Clujean își propune să identifice impactul pe care pandemia COVID-19 îl are asupra organizațiilor culturale din România. În acest sens, centrul derulează o cercetare cantitativă, pe bază de chestionar online, care se adresează tuturor instituțiilor publice, ONG-urilor și entităților care activează în acest domeniu.

În cadrul cercetării este evaluat impactul pandemiei COVID-19 asupra activităților, situației lor financiare, dar și impactul asupra resurselor umane care activează în cadrul organizațiilor culturale. De asemenea, studiul își propune să evidențieze nevoile imediate ale acestor organizații, explorând totodată găsirea unor soluții de sprijin la nevoile lor.

Datele colectate și rezultatele vor fi folosite pentru identificarea unor soluții și fundamentarea unor inițiative de advocacy care pot contribui la îmbunătățirea situației organizațiilor culturale. Rezultatele vor constitui o bază de discuție cu autoritățile publice și finanțatori care au capacitatea de a iniția măsuri de sprijin. Pentru a avea o imagine asupra modului în care efectele pandemiei evoluează în timp, Centrul Cultural Clujean își dorește să colecteze date periodic, publicând rezultatele pe site. 

Completarea chestionarului durează 8-15 minute. Așadar, încurajăm reprezentanții organizațiilor culturale din țară să ni se alăture în acest demers și să completeze chestionarul