Spațiu Interior

”Spațiu Interior” este un proiect interdisciplinar care adresează tema bunăstării psihologice. Artiști, oameni de știință, experți în domeniul sănătății și al psihologiei colaborează pentru a aduce în atenția publică pericolele care ne amenință azi sănătatea mentală și emoțională. Lucrăm împreună pentru a cerceta și experimenta modul în care arta și participarea culturală pot contribui la bunăstarea interioară a locuitorilor unui oraș.

Ne dorim ca orașul Cluj-Napoca să fie unul dintre primele orașe europene care includ bunăstarea psihologică între factorii strategici pentru dezvoltarea durabilă și să devină un important centru de expertiză în domeniul artei și bunăstării psihologice în Europa Centrală și de Est.

În 2018, ”Spațiu Interior” debutează cu înființarea unui think-tank, format din artiști, psihologi și medici clujeni și străini. Grupul de experți va lucra atât de la distanță, comunicând online, cât și față în față, și vor defini un prim proiect experimental ales în urma cercetărilor efectuate pe datele din Cluj. Acest pilot este implementat și măsurat până la finalul anului.

Tot în acest an, vom dezvolta o rețea de organizații, instituții și universități din domeniul culturii și sănătății publice care vor lucra împreună a crea condițiile bunăstării atât în spațiul interior al fiecărui clujean, cât și în spațiul public urban.

Activități curente:

Call pentru artiști la primul proiect de rezidență artistică din Spitalul Județean.

Proiectul selectat pentru rezidența artistică din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.