50 de organizații membre ale Centrului Cultural Clujean au luat parte, luni, 21 ianuarie, la prima întâlnire din 2019 a Adunării Generale a Membrilor, desfășurată la Universitatea Babeș-Bolyai, în Casa Universitarilor. Asociația a anunțat deschiderea procesului de actualizare a programului cultural, primirea a patru noi membri și acordarea unui nou mandat de trei ani directorului Ștefan Teișanu.
 
Pe parcursul lunii februarie, Centrul Cultural Clujean va găzdui întâlniri de actualizare a planificării culturale pentru următorii trei ani. La întâlniri vor participa organizațiile membre ale Centrului, în funcție de interesele lor pentru cele 13 proiecte din programul cultural al Asociației: Centrul European de Artă Contemporană, Spațiu Interior, Arta în Joacă, InClujiune, Jivipen, Sunt Riveran, Culturepreneurs, Centrul de Științe Quantum, România Remarcabilă, Etnogalactica, Academia Schimbării, Culture Next, Divizia de Inovare Urbană.
 
Patru noi membri s-au alăturat Asociației cu prilejul întâlnirii Adunării Generale: Asociația PLAI (ZAIN), Clusterul Cluj IT, Asociația pentru Cultura și Emanciparea Femeilor și Asociația Clujul Cultural.
 
„Prin proiectele sale, Centrul Cultural Clujean duce fenomenul cultural tocmai către publicul care beneficiază cel mai mult de impactul pozitiv al culturii. Din acest motiv ne-am dorit să facem front comun și să contribuim la schimbarea pe care Centrul o aduce în comunitate.” – Florina Dascăl, Cofondator ZAIN
 
„Colaborăm cu Centrul Cultural Clujean de ceva vreme, încă din timpul pregătirilor portofoliului de proiecte cu care Clujul a candidat la titlul de capitală culturală europeană. Prin urmare, să devenim membri ai Centrului este un pas firesc pentru Cluj IT Cluster. Sperăm ca din această calitate să putem aduce plus valoare în proiectele demarate în comunitatea noastră. Ca organizații reprezentative pentru mediile în care activăm, am constatat că avem multe obiective comune, iar acum avem și ocazia să le atingem împreună.” – Andrei Kelemen, Director executiv Cluj IT Cluster
 
Pe parcursul lunii februarie, orice entitate juridică interesată în a deveni membră a Centrului Cultural Clujean poate trimite o cerere de adeziune pe adresa office@cccluj.ro. Solicitările vor fi analizate de către Consiliul Director al Centrului și apoi trimise pentru aprobarea finală în întâlnirea Anuală a Adunării Generale din martie. Cererea de adeziune la CCC poate fi descărcată de aici.
 
Membrii Centrului Cultural Clujean au drept de vot în Adunarea Generală, putând lua decizii cu privire la obiectivele și proiectele Asociației, la numirea membrilor Consiliului Director și la numirea și revocarea membrilor Asociației. Cuantumul cotizației anuale de membru este de 50 de euro pentru organizațiile non-guvernamentale și de 100 de euro pentru instituțiile publice.
 
În cadrul întâlnirii din 21 ianuarie, Consiliul Director al Centrului Cultural Clujean a anunțat că l-au mandatat pe directorul executiv Ștefan Teișanu pentru un nou ciclu de trei ani la conducerea organizației.
 
 
Despre Centrul Cultural Clujean
 
Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană.
 
Centrul Cultural Clujean are 70 de membri: organizaţiile și instituţiile culturale locale, universităţile clujene, cluburile și clusterele de afaceri, organizaţii ale societăţii civile, administraţia locală și regională.
 
Obiectivele Centrului sunt întărirea brandului Clujului ca oraș european de referință în domeniul artei și al culturii, conectarea comunităților orașului în proiecte de transformare socială, dezvoltarea unei economii creative puternice în oraș și în regiune și elaborarea de politici culturale și urbane pentru o dezvoltare durabilă.