Etnogalactica. Parcul Etnografiei Intergalactice

Etnogalactica este un parc al etnografiei lumilor imaginate. Imaginarul este astfel redat prin moduri de expresie aflate la intersecția dintre artă și știință. Parcul Etnografiei Intergalactice este o extindere a Muzeului Etnografic al Transilvaniei înspre pădurea Hoia-Baciu, despre care se spune că ar fi bântuită.

Unic în lume, parcul va găzdui „portaluri” de realitate augmentată și lucrări de artă care imaginează noi etnografii, precum și o serie de evenimente care adună entuziaști ai etnografiei, științelor, sci-fi-ului și creativității pentru a testa și explora limitele realității. Dincolo de misiunea de a deveni un loc de turism cultural și spațiu imersiv pentru un public larg, Parcul Intergalactic este gândit și ca un context pentru dezvoltarea de noi proiecte inovatoare în artă și tehnologie.

De asemenea, proiectul Etnogalactica este o oportunitate pentru oraș de a exersa planificarea urbană integrată, implicând participarea mai multor actori relevanți în elaborarea planului și programului Parcului: Consiliul Județean, USAMV, Primăria Cluj-Napoca, clusterele de tehnologie, sectorul cultural și cetățenii.

În 2018 continuăm munca de definire a temei de proiectare pentru un viitor concurs internațional de design care va decide, în 2020, cum va arăta Parcul Etnografiei Intergalactice.  La construcția temei colaborează toți stakeholder-ii cheie ai proiectului, dar și specialiști relevanți pentru tema Parcului, din Cluj și din străinătate.