Centrul European de Artă Contemporană (ECCA)

ECCA este viitorul Centru European de Artă Contemporană din Cluj-Napoca.
Pornind de la potențialul unei scene locale de artă vibrante, proiectul creează cadrul pentru o mai bună valorificare a practicilor artistice contemporane din România.

Proiectul redefinește relația dintre instituții și audiență, angajându-se să însoțească toate segmentele publicului într-un parcurs dedicat explorării critice și implicării active a practicilor de artă contemporană în producția de cunoaștere. ECCA este dedicat cercetării și promovării lucrărilor și proceselor artistice din zona artelor vizuale, artelor spectacolului și artelor media.

ECCA este coordonată în colaborare cu principalii actori de artă contemporană din Cluj-Napoca și cu mai multe instituții europene cheie. În pregătirea viitorului centru de artă, ECCA și partenerii săi organizează Școala curatorială de toamnă și înființează Arhiva ECCA, un program de documentare, conservare și valorificare a operelor de artă create de artiști clujeni din diferite generații.

Știri proiect

Mai mult despre ECCA

vizitează www.ecca.ro

Repere proiect

Octombrie 2017 Programul artistic „Breaking Views. Memorie în construcție | Viitor în așteptare” prezintă expoziții, intervenții în spațiul public și conferințe.
Noiembrie 2017 Organizăm conferința internațională „În căutarea modelelor instituționale. Prezentarea și studiul artei contemporane”.
Octombrie 2018 Găzduim „Memoria ca viziune”, un program de spectacole multimedia, expoziții de artă contemporană, proiecții de filme de epocă și workshopuri de coregrafie.
Octombrie 2019 În parteneriat cu Bienala Art Encounters, organizăm prima ediție a Școlii de curatoriale de toamnă: „Making Conversation Pieces”, Cluj și Timișoara.

2020

9 martie

Inițiem Arhiva ECCA, un program de cercetare dedicat documentării, arhivării și digitalizării lucrărilor și documentelor de artă contemporană.

18 mai

Lucrăm la planificarea instituțională a viitorului Centru European de Artă Contemporană.

30 octombrie

Organizăm „Revisiting the Art Institution”, un workshop internațional privind modele curatoriale și practici instituționale.

Din 15 noiembrie

„On Public Display” prezintă o serie de evenimente publice dedicate accesibilizării și promovării lucrărilor de artă documentate în cadrul Arhivei.

16-30 noiembrie

O nouă ediție a Școlii curatoriale de toamnă, în parteneriat cu Art Encounters are loc online.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE