Zeci de mii de tineri devin studenți anual în Cluj-Napoca. Mulți dintre ei încep această etapă a vieții într-un oraș nou, care trebuie să devină astfel acasă pentru ei. Toți sunt dornici să-și găsească locul și acest lucru se întâmplă cel mai ușor prin interacțiunea cu alți studenți, cu preocupări și interese asemănătoare. Conectarea cu aceștia este primul pas pentru adaptarea la noul mediu și noile responsabilități.

Ne-am dorit să facilităm acest proces de acomodare și conexiunea dintre boboci și studenți, dintre cei nou-veniți și cei deja adaptați, prin organizarea unui program de mentorat destinat special lor. Pentru că nu-i așa că ar fi cu mult mai ușor ca noii veniți să fie întâmpinați de colegi mai mari care să-i spijine cu informații și împărtășirea propriei experiențe?

În luna iunie va avea loc o întâlnire de o zi în afara orașului, unde cei dornici să devină mentorii viitorilor boboci, o să afle mai multe despre programul de mentorat pe care îl gândim și care este susținut cu ajutorul Humanco.

Vor urma apoi 5 sesiuni de cursuri personalizate (leadership, comunicare, planificare&organizare, autocunoaștere, să învăț cum să învăț, presentation skill și gestionarea emoțiilor), care vor pregăti viitorii mentori cu toate skill-urile necesare pentru a face bobocii să se simtă acasă aici, în Cluj.

Dacă dorești să te implici sau cunoști oameni potriviți pentru acest program, așteaptăm cu bucurie înscrierile voastre în formularul de AICI* (durează mai puțin de 2 minute), până în 31 mai 2019

*Participarea este gratuită.
___________________________
Acest program de mentoring dedicat studenților face parte din proiectul Inclujiune al Centrului, care își propune să creeze oportunităţi de participare activă la viaţa orașului pentru grupurile diverse care formează comunitatea clujeană.

Centrul Cultural Clujean este o organizație non-guvernamentală de cultură și dezvoltare urbană. Credem într-un oraș pe care cultura îl face prezent și uman. Misiunea noastră este de a mobiliza cultura, în parteneriat cu alte sectoare, pentru a contribui la transformare socială și dezvoltare locală și regională.
Centrul are 95 de membri: organizații și instituții culturale locale, universități, cluburi de afaceri, asociații ale societății civile, administrația locală și regională.