Cursul nostru pilot de mentorat pentru studenți construit împreună cu trainerii HUMANCO, în proiectul InClujiune s-a încheiat. Teambuilding-ul a reprezentat partea finală a cursului de formare de mentori, început în luna iunie. Acest curs și-a propus să transforme câțiva studenți din anii II și III în mentori pentru viitorii boboci. Ca mentori, studenții mai mari îi vor sprijini pe cei de anul I pentru a se instala confortabil în noua lor viață și în noul lor oraș.

„Cei mai mulți studenți clujeni vin din afara orașului și traversează o perioadă de adaptare în anul I, pe care noi ne propunem s-o facilităm, prin mentori. După 2 zile intense de training putem spune că avem acum un program coerent, mentori foarte buni și suntem pregătiți să întâmpinăm bobocii universităților clujene. Programul abia începe, cu multă energie și multe idei frumoase. Proiectul are în vedere, înainte de orice, aspectul confortului studenților de anul I, deocamdată străini în Cluj. Prin programul nostru le vom oferi o rețea socială, orientare, suport și mai ales conectare”, a declarat Cristina Rogoz, coordonatoarea proiectului.

Trainerii HUMANCO, partenerii proiectului, au împărțit studenții pe grupe și au dezvoltat pe parcursul verii mai multe sesiuni de cursuri personalizate despre abilități de mentori / leadership, lucru în echipă, comunicare, abilități de prezentare, dezvoltare personală, managementul timpului. Toate aceste teme au fost recapitulate în cadrul teambuilding-ului, fiind urmate de o zi de planificare a programului în care vor intra bobocii.

Studenții din anul I vor fi preluați din a doua și a treia săptămână a lunii octombrie și vor fi sprijiniți de către mentori, prin activități 1 la 1, dar și de grup, pe parcursul primului semestru de facultate. Ei vor avea parte de asemenea de tururi ghidate pentru a putea profita de oportunitățile culturale ale orașului, întâlniri săptămânale în grupuri mici și lunare in grupuri mai mari.

La teambuilding au participat 22 de studenți alături de trainerii Humanco, implicați pro bono: Gabi Hum, Szerena Seer, George Moș, Răzvan Goga, Ioana Mureșan, Sabina Pop.