Săptămâna trecută am lansat seria de întâlniri lunare dedicate organizațiilor și instituțiilor membre ale Centrului Cultural Clujean sub numele CONCENTRIC. Întâlniri despre cultură.

Seria de întâlniri a debutat cu peste 20 de participanți a căror prezență a confirmat nevoia creării unui context care să pună la aceeași masă reprezentanții organizațiilor care activează în sectorul cultural. Organizațiile prezente la întâlnirea din 28 martie au fost Cercul Social, Why not Us, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Institul Francez,  Asociația Arta în Dialog, Lateral Artspace, Circus Fairies, Someș Delivery, Create.Act.Enjoy, Reactor de creație și experiment, TIFF, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj și Fundația Transilvania Trust.

În cadrul acestei prime întâlniri am discutat despre cultură și rolul ei în societate și au fost formulate principalele teme de interes ale operatorilor culturali din Cluj, care vor fi abordate în următoarele întâlniri CONCENTRIC. Câteva dintre acestea sunt: cum identificăm și folosim resursele locale existente în sectorul cultural, cum putem lucra împreună și împărtăși cunoștințele și experiența pe care o avem cu celelalte organizații și inițiative locale, care sunt sursele de finanțare alternative și modurile de îmbunătățire a procedurilor existente pentru accesarea acestora, cum ne construim programele având nevoile, feedbackul și dezvoltarea publicului în centrul preocupărilor noastre, cum măsurăm cultura și impactul ei, cum dăm împreună o direcție unitară și relevantă culturii clujene, ce instrumente putem dezvolta pentru a îmbunătăți modul în care ne comunicăm programele.

Următoarea întâlnire Concentric#2 va avea loc în 18 aprilie iar tema abordată este îmbunătățirea sistemului de finanțare locală.

CONCENTRIC este organizat de Centrul Cultural Clujean, în cadrul Academiei Schimbării, programul nostru de dezvoltare a capacității sectorului cultural.

Mai multe detalii despre proiect aici.