Sites & Cités remarquables de France, partenerii Centrului Cultural Clujean pentru dezvoltarea programului România Remarcabilă, au organizat săptămâna trecută în Bordeaux cea de a cincea ediție a Săptămânii de Formare Internațională, cu participarea a 24 de specialiști în managementul patrimoniului provenind din 16 țări.

Printre participanți s-au numărat și reprezentantele a două dintre organizațiile clujene membre ale Centrului, dar și ale board-ului consultativ România Remarcabilă: Ágnes BALÁZSI-PÁL și Adela AVRAM, reprezentând grupului PONT și, respectiv, Transilvania Trust.

„Colaborarea diferitelor domenii și schimbul de experiență sunt elemente definitorii ale abordării noastre în ceea ce privește problematica castelelor si al patrimoniului construit din Transilvania. A fost o săptămână extrem de intenzivă-intensă, am avut ocazia să facem cunoștință cu experți, proiecte si experiențe din toate părțile ale lumii, din foarte multe domenii interconectate; a fost o onoare să reprezint și să prezint castelele din Transilvania în cadrul acestui eveniment.” a spus Ágnes BALÁZSI-PÁL directorul executiv al grupului PONT.

Având ca temă centrală „Patrimoniul și dezvoltarea durabilă”, întâlnirea de la Bordeaux a fost destinată coordonatorulor de proiecte internaționale în domeniile patrimoniului, culturii, turismului și dezvoltării durabile. În cadrul întâlnirii au avut loc schimburi de experiență în domeniul managementului patrimoniului și dezvoltării durabile, sesiuni de lucru pentru dezvoltarea de colaborări transversale inovatoare între organizațiile și proiectele reprezentate, precum și discuții despre posibile parteneriate între autoritățile franceze și organizațiile internaționale participante.

 Despre România Remarcabilă

România Remarcabilă este un program național de tip label care creează o rețea de localități ce adoptă strategii și programe de dezvoltare locală prin patrimoniu și cultură. România Remarcabilă a debutat în 2019 în 12 localități, urmând să se extindă la 25 de localități în 2020 și la 40 de localități în 2021. Proiectul este realizat de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France, sub patronajul Ministerului Culturii și Identității Naționale din România și al Ministerului Culturii din Franța.

Mai multe detalii pe www.romaniaremarcabila.ro