Arta în Joacă

Arta în Joacă este programul nostru de educație culturală în școli, care își propune să ofere copiilor și tinerilor competențe culturale și să încurajeze creativitatea, gândirea creativă și dezvoltarea abilităților de viață.

Cu 10 școli din Cluj-Napoca deja active în program, și alte 5 din zona metropolitană care se vor alătura curând, Arta în Joacă a creat o rețea de școli în care arta și creativitatea sunt oferite ca resurse pentru dezvoltarea socială și cognitivă a copiilor.

Școlile Arta în Joacă găzduiesc artiști în rezidență care lucrează cu elevi, profesori și comunitatea extinsă a școlii, dezvoltând proiecte artistice care încurajează inovarea în mediul educațional. Profesorii și directorii școlilor beneficiază de training în metodologia Pre-Texts, premiată de UNESCO, astfel încât să poată integra arta și cultura în curricula generală.

Știri proiect

Mai mult despre Arta în joacă

vizitează www.artainjoaca.ro

Repere proiect

Septembrie 2018 5 școli și 5 artiști se alătură programului Arta în Joacă
Februarie 2019 Rețeaua se dublează (10 școli și 10 artiști în rezidență)
Iunie 2019 În 2019, sesiunile de mediere culturală susținute de artiști în școli și spații culturale au implicat 2000 de copii.
Noiembrie 2019 Artiștii în rezidență și copiii creează piese muzicale, expoziții de artă vizuală, filme de animație scurte.
Decembrie 2019 Primii 25 de profesori și mediatori primesc training în metodologia Pre-Texts.

2020

Din 15 iulie

Artiști și profesori încep să co-creeze activități de învățare de tip STEAM, utilizând arta pentru a aborda diferite teme științifice, în cadrul proiectului Studiotopia.

Din 20 iulie

Se desfășoară o cercetare care atestă impactul educației culturale asupra bunăstării emoționale a copiilor.

Din 1 august

Artiști facilitează ateliere creative pentru copii de școală primară în cadrul unor tabere de vară, în zone rurale ale județului Cluj.

15 septembrie

Rețeaua se extinde cu 5 școli din zona rurală a județului Cluj.

20 noiembrie

Modelul de educație culturală Arta în Joacă este dezvoltat.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE