Arta în joacă

Arta în joacă este gândit ca un proiect de educație culturală, artistică și științifică adresat școlilor din oraș. În cadrul acestuia, prin cultură este facilitată transformarea socială pozitivă și sunt aduse la îndemâna elevilor, în școli, oportunități de învățare și dezvoltare. Activitățile proiectului generează un cadru colaborativ de învățare și experiențe creative, care facilitează accesul elevilor la cultură, atât în cadrul școlii, cât și în afara ei, prin participarea la spectacole, expoziții, ateliere de creație, și susținând, de asemenea, integrarea de conținuturi culturale în procesele educaționale formale. Îmbunătățirea accesului la cultură și încurajarea participării culturale sprijină astfel și eforturile școlilor de a transforma educația nonformală în parte integrantă a formării de abilități de viață adaptate provocărilor societății contemporane.

În 2018 este formată o rețea pilot de 5 școli din Cluj-Napoca. Fiecare dintre acestea adoptă în programul educațional un artist rezident, care participă la activitățile școlii și care integrează conținut artistic în programul elevilor, cu sprijinul unui mediator cultural și al cadrelor didactice din fiecare școală.

Totodată, derulăm activități de educație culturală și artistică în cadrul școlii, sub forma unor ateliere de creație, întâlniri interactive cu artiști din teatru, muzică, arhitectură. Rezidența artistică are loc în lunile octombrie – noiembrie, iar la finalul anului prezentăm primele rezultate ale proiectului.