Advocacy & dezvoltare de politici

Centrul Cultural Cluj susține cultura ca factor strategic în transformarea socială și dezvoltare durabilă.

Elaborăm strategii, monitorizăm implementarea politicilor publice și organizăm campanii de advocacy. Participăm în grupuri de lucru la nivel local, național și european, alături de experți în cultură și factori de decizie.

La nivel local facilităm dialogul între sectorul cultural și administrația publică, coordonarea dezvoltării strategiilor locale pentru cultură și industrii creative, inserând perspectiva culturală în cadrul altor politici locale.

Știri

Repere proiect

2013 Coordonăm dezvoltarea Strategiei culturale și a Strategiei pentru industriile creative în cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020.
2017 Oferim date calitative pentru profilul orașului Cluj-Napoca în cadrul Monitorului Orașelor Culturale și Creative.
2017 Creăm un grup de lucru pentru monitorizarea implementării strategiei culturale; elaborăm un raport intermediar.
2018 Divizia de Inovare Urbană, o colaborare între Centrul Cultural Clujean și Primăria Cluj-Napoca, este dezvoltată ca un mecanism de pilotare a inovării urbane.
2018 Contribuim la îmbunătățirea mecanismului de finanțare locală în Cluj-Napoca.

2020

16 martie

O scrisoare deschisă semnată de 50 de membri ai Centrului invită Ministerul Culturii să stabilească un grup de lucru cu reprezentanți ai sectorului cultural independent, pentru a identifica măsuri de sprijinire a sectorului cultural în contextul pandemiei.

2 mai

Coordonăm și facilităm un dialog între organizațiile culturale și Primăria Cluj-Napoca pentru a adresa necesitatea reluării finanțării locale pentru proiecte culturale ca urmare a crizei cauzate de COVID-19.

6 mai

Înființăm un grup de lucru cu reprezentanți ai sectorului cultural și administrația publică pentru a identifica și iniția măsuri de politici publice destinate repornirii și consolidării sectorului cultural local.

10 mai

Un Singur Cluj, inițiativă în care suntem co-fondatori și care oferă sprijin spitalelor clujene în timpul pandemiei de coronavirus, atrage 4.000 de donatori, 1 milion de lei, 1,5 milioane echipamente de protecție și 17 ventilatoare furnizate sectorului medical.

15 mai

Elaborăm documentul de lucru pentru capitolul Cultură, Sport, Turism este din cadrul Strategiei Integrate pentru Dezvoltarea Urbană a Zonei Metropolitane Cluj, 2020 - 2030.

15-18 iunie

Consultări cu factori interesați și recomandări cu privire la îmbunătățirea calității vieții tinerilor din Cluj-Napoca și Zona Metropolitană, în cadrul proiectului LEAP.

2 octombrie

Fondul Orașelor pentru Cultură, un mecanism de finanțare la care contribuie zece dintre orașele membre ale rețelei Culture Next, este pilotat.

15 noiembrie

Rețeaua Școlară din Cluj este înființată pentru a facilita transformarea durabilă a ecosistemului educațional local.

Ai întrebări?

CONTACTEAZĂ-NE