Academia Schimbării este programul de sprijin și dezvoltare a capacității sectorului cultural din Cluj-Napoca. Academia cuprinde un program de formare profesională pentru artiști și lucrători din domeniul culturii, un program de specializare în mediere culturală, un program de rezidenţe artistice la nivelul orașului, un program de dezvoltare a publicului și creștere a accesului la cultură și un program de promovare și evaluare a măsurilor sustenabile în evenimentele culturale.

Ce ne propunem pentru 2019?

Programul de dezvoltare profesională include în 2019: programul Concentric, o serie de întâlniri lunare ale sectorului cultural; un atelier dedicat formării profesioniștilor din domeniul cultural; o conferință internațională; o platformă de conectare a scenei de arte performative din Cluj-Napoca la scena internațională și un program de cursuri pe teme din aria managementului cultural în relație cu programul Culturepreneurs.
În cadrul programului de mediere culturală organizăm: un forum internațional de bune practici în domeniul medierii culturale, o campanie online de promovare a importanței expresiei artistice pentru copii, un atelier de mediere științifică în relație cu programul Quantum. În toamna anului 2019, găzduim în parteneriat cu Muzeul Etnografic o expoziție pe tema patrimoniului cultural, în jurul căreia vom dezvolta un curs de formare și ateliere practice de mediere culturală dedicate copiilor.
Pogramul de dezvoltare a accesului la cultură continuă în 2019 cu o ediție extinsă a voucherului cultural, editarea unui ghid cultural al orașului și coordonarea Nopții Muzeelor în Cluj-Napoca.

Istoric

În 2018, în cadrul Academiei Schimbării, au fost organizate programe de mediere culturală pentru copiii din școlile clujene, dar și programe de mediere pentru toată familia. Mai multe detalii aici. De asemenea, în luna decembrie, a avut loc un seminar și au fost organizate sesiuni individuale de coaching cu Mahir Namur, coach existențial, consilier psihologic în Viena și Istanbul. Detalii aici.