-
Instalația Unsupervised – Machine Hallucinations a lui Refik Anadol a fost achiziționată de The Museum of Modern Art, New York (MoMA), devenind prima lucrare de artă bazată pe inteligență artificială care a intrat definitiv în patrimoniul muzeului.
-
România este singura țară din Europa Centrală și de Sud-Est care participă la un proiect special organizat de Spania și Franța. În cadrul acestui proiect, 46 de lucrări semnate de Pablo Picasso pot fi văzute la Muzeul de Artă Recentă până în 8 ianuarie 2023.
-
Sculptorul clujean Liviu Mocan este câștigătorul Premiului Național „Brâncuși” 2022 pentru expoziția „Inima Învieriiˮ, realizată în Biserica Neagră de la Brașov. Expoziția transpune într-un limbaj sculptural impactul Învierii în viaţa noastră.
-
Pe 10 octombrie a fost Ziua Mondială a Sănătății Mintale, așa că uite o listă cu unele dintre cele mai bune 10 filme pe tema sănătății mintale.
-
Atelierele STEAM, organizate de Qub Education în școlile din Cluj-Napoca, au ajuns la Liceul Teoretic Brassai Sámuel și la Școala Gimnazială Internațională Spectrum Cluj. Ne bucurăm când, după ateliere, auzim de la elevi „eu vreau să merg la Facultatea de Fizică” sau „eu vreau să învăț mai multe din asta”. Best feedback ever!
- Am anunțat participanții la Școala Curatorială de Toamnă. 20 de persoane din Europa, Asia și Australia vor fi alături de noi și Xiaoyu Weng, Iris Long, aaajiao, Gala Porras-Kim și alții la Cluj-Napoca și Timișoara între 13 – 19 noiembrie.
-
Am adus în prim plan cultura pentru well-being-ul și sănătatea angajaților din companii și organizații la Culture and Well-being Forum 2023 și organizăm două workshopuri pentru angajații companiilor: unul de dans, care explorează diverse tehnici și strategii pentru gestionarea stresului și îmbunătățirea stării de bine generale și un al doilea conceput pentru mamele care se confruntă cu simptome ale depresiei postpartum. Detalii și înscrieri, aici.
- Cele 2 zile de atelier în care am abordat tema colaborării și parteneriatelor cu mediul școlar s-au încheiat cu promisiunea de a ne vedea mai des cu participantele și de a lucra împreună la viitoare proiecte care vizează dezvoltarea elevilor.
- Începem cluburile dedicate elevilor de gimnaziu și liceu în care abordăm teme precum prototipare, design, anatomie, bioinginerie într-un mod practic și cu multă curiozitate. Participarea la cluburile organizate de Qub Education este gratuită, pe bază de înscriere. Vezi aici mai multe detalii despre fiecare club, iar dacă cunoști pe cineva care ar putea fi interesat, distribuie-i linkul!
- Ne pregătim să explorăm și să dezbatem „Versiunile multiple ale viitorului”, cu participanții și invitații Școlii Curatoriale de Toamnă, în 13 și 14 noiembrie la Cluj-Napoca și între 15 și 18 noiembrie la Timișoara.
- Întâlnirea anuală a rețelei România Remarcabilă va avea loc între 16 și 17 noiembrie, la Cluj-Napoca, și abia așteptăm să ne întâlnim cu facilitatorii și reprezentanții din cele 12 comune și să punem la cale următoarele proiecte pentru și despre comunitățile lor.
-
Între 22 și 24 noiembrie, la Leeuwarden, vorbim despre Moștenirea culturii în cadrul unei noi conferințe a rețelei Culture Next. Stay tuned for more!
-
În 26 octombrie, Centrul de Cultură Urbană și Centrul pentru Tineret Cluj-Napoca organizează la Cinema Dacia un atelier de inițiere în arta cinematografică. În cadrul atelierului va fi proiectat filmul R.M.N., iar, mai apoi, regizorul Cristian Mungiu va susține un masterclass pentru tineri. Participarea este gratuită. Mai multe detalii, aici.
-
Asociația Civitas pentru Societatea Civilă pregătesc proiecte prin care să ofere finanțare și servicii de sprijin pentru înființarea afacerilor sociale. Dacă vrei să deschizi o afacere socială, completează acest formular și spune-le cum te pot ajuta în acest sens!
-
Povestea despre iubire și familie, Sunetul Muzicii, revine pe scena Operei Naționale Române din 5 noiembrie, de la ora 18:30. Mai sunt câteva locuri disponibile.
- Muzeul Etnografic al Transilvaniei în colaborare cu Centrul de studii japoneze „Sembazuru” organizează în 2 noiembrie 2023, la ora 18:00, Ziua Culturii Japoneze. Evenimentul va fi deschis de dl. Tatsuo Kitagawa – consilier, Ambasada Japoniei din România, și va cuprinde un recital de pian susținut de Chiyo Hagiwara (Japonia).
Dacă vrei să împărtășești cu noi și comunitatea noastră noutăți, proiecte sau open call-uri din organizația ta, scrie-ne pe adresa hello@cccluj.ro și dăm sfoară-n țară în următoarele ediții!
Până data viitoare, atenție!, consumul excesiv de cultură cauzează beneficii neașteptate.
eCCChipa