Studiile despre munca în cultură, în industriile creative și, în general, în Cluj pe care le-am făcut în cadrul proiectului Cluj Future of Work au fost publicate la Editura Presa Universitară Clujeană.
Pandemia a accelerat implementarea aspectelor viitorului muncii în societatea noastră mult mai rapid decât se anticipa. Ceea ce fusese anterior considerat regulă s-a transformat în opțiune, în timp ce concepte aparent utopice s-au concretizat, iar capacitatea de a face schimbări rapide și adaptabilitatea au devenit calitățile esențiale pentru indivizi și organizații.
Am fost martorii unui moment istoric în evoluția conceptului de muncă, așa că am pus numeroase întrebări, în contextul proiectului Cluj Future of Work, dar și în contextul pandemiei. Astfel, am reușit să efectuăm o serie de cercetări științifice cu privire la sfera muncii, acoperind aspecte precum telemunca în timpul pandemiei și cultura muncii în sectorul cultural.
În cadrul cercetărilor, ne-am îndreptat atenția asupra muncii informale, am explorat modul în care ne vor afecta noile tehnologii, am anticipat care sunt joburile care se pot dezvolta în sectoarele culturale și creative și care sunt cele afectate de digitalizare și automatizare.
Studiile se găsesc aici: https://cccluj.ro/researchfow-ro/.