A zecea conferință Culture Next găzduită la Belfast, Capitală Europeană a Culturii 2024

Între 13 și 15 septembrie 2023, 20 dintre orașele membre ale rețelei Culture Next s-au întâlnit la Belfast pentru cea de-a zecea conferință.

Discuțiile s-au axat pe relația dintre cultură și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs). Cum putem să le conectăm pe cele două în orașele noastre? Care este echilibrul potrivit între standardizare și personalizare atunci când vine vorba de măsurarea contribuției culturii la SDGs? Ar trebui cultura să devină un al 18-lea Obiectiv de Dezvoltare Durabilă în noua agendă sau ar trebui să rămână transversală?

 

Cristina Farinha, renumita expertă în politici, conferențiar și cercetător independent, specializată în patrimoniu, cultură și sectorul industriilor creative, a deschis conferința cu un discurs despre cum se poate lucra cu SDGs pentru a determina părțile locale interesate să se implice mai mult în jocul culturii. Echipa britanică Polyloop ne-a prezentat, apoi, un exercițiu privind modul în care instrumentele digitale pot fi utilizate în acest scop. Agenda conferinței a inclus sesiuni de terapie pentru Capitala Europeană a Culturii, în timpul cărora orașele candidate, orașele de implementare și orașele moștenitoare s-au reunit pentru a-și împărtăși întrebările, dar și răspunsurile.

\"\"

În cadrul sesiunilor de dezvoltare a rețelei, am planificat următoarele conferințe, programul de mobilitate care va începe în curând și viitoarele grupuri de lucru tematice în care vom aborda interese comune. O atenție specială a fost acordată instrumentului SDGs pentru cultură: după acest ultim an de planificare, începând cu luna noiembrie îl vom implementa pe teren, în contexte locale, împreună cu zece dintre orașele membre.

Am fost bucuroși să ne întâlnim cu viceprimarul orașului Belfast și cu echipa Consiliului Municipal responsabilă de cultură și de programul Belfast – Capitală Europeană a Culturii în 2024: ne așteaptă proiecte minunate! Belfast este, cu siguranță, un loc care merită vizitat și anul viitor! De asemenea, în cele trei zile, au existat și vizite și întâlniri cu oamenii din spatele Belfast Stories, Banana Block și cu ceilalți participanți la proiectul de regenerare Portview. Belfast este un oraș minunat de explorat, cu un număr de lucrări de artă murală care este, probabil, depășit doar de numărul de pub-uri din oraș.

Mulțumim echipei din Belfast care a făcut posibilă această conferință. A fost un mod minunat de a începe sezonul de toamnă împreună. Următoarea conferință va avea loc în Leeuwarden, Olanda, între 22-24 noiembrie.

\"379118343_609464408055091_4758816962079378395_n-300x225\"
\"WhatsApp-Image-2023-09-14-at-12.29.12-300x225\"
\"\"

Anterioară
Următoare

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!