32 de orașe din 19 țări au devenit membre în rețeaua Culture Next

Ne bucurăm să anunțăm lista orașelor care s-au alăturat rețelei Culture Next pentru următorii doi ani (2023 și 2024). Datorită interesului manifestat pentru aderarea la rețea de către 33 de orașe actuale și foste canditate la titlul de Capitală Europeană a Culturii, Boardul Culture Next a alocat 23 de locuri orașelor eligibile, creând, totodată, statutul de membru observator pentru alte nouă orașe care au răspuns apelului.

Prin urmare, începând din ianuarie 2023, 32 de orașe din Uniunea Europeană și Regatul Unit vor deveni oficial membre ale rețelei Culture Next, prima întâlnire urmând să aibă loc în 15 decembrie 2022. 

Ca membre Culture Next, orașele vor beneficia de:

 • Posibilitatea de a participa la cinci conferințe, costurile pentru doi reprezentanți/oraș membru fiind acoperite de Rețea;
 • Posibilitatea de a participa într-un proiect de mobilitate între orașele membre;
 • Buget de comunicare alocat din bugetul Rețelei;
 • Acces gratuit la programul de creștere organizațională oferit prin intermediul Rețelei;
 • Acces gratuit la canalele digitale Culture Next;
 • Sprijin tehnic și moral în întâmpinarea provocărilor specifice procesului de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii;
 • Posibilitatea de a participa în consorții pentru cereri de finanțare;
 • Implicare și sprijin în realizarea campaniilor de advocacy pe teme de interes cultural și european;
 • Oportunitatea de a contribui în crearea de noi politici culturale și în stabilirea de bune practici specifice sectorului cultural;
 • Posibilitatea de a crește vizibilitatea și relevanța la nivel european a activității acestora, precum și a impactului muncii lor asupra culturii.

Pe parcursul primului an, orașele cu statut de membru observator pot participa la toate activitățile Culture Next fără a beneficia, însă, de gratuitate, precum și fără posibilitatea de a conduce Grupuri Tematice de Lucru sau de a avea drept de vot în cadrul Adunărilor Generale. La finalul acestui an de familiarizare și observare, orașele vor fi invitate să devină membre active în Rețea.

Lista orașelor membre:

1. Aveiro \"🇵🇹\"
2. Azores  \"🇵🇹\"
3. Belfast \"🇬🇧\"
4. Burgos \"🇪🇸\"
5. Braga \"🇵🇹\"
6. Chemnitz \"🇩🇪\"
7. Cluj-Napoca \"🇷🇴\"
8. Debrecen \"🇭🇺\"
9. Dublin \"🇮🇪\"
10. Elefsina \"🇬🇷\"
11. Faro \"🇵🇹\"
12. Gijon \"🇪🇸\"
13. Leeds \"🇬🇧\"
14. Leeuwarden \"🇳🇱\"
15. Leuven \"🇧🇪\"
16. Matera \"🇮🇹\"
17. Oeiras \"🇵🇹\"
18. Oulu \"🇫🇮\"
19. Plunge \"🇱🇹\"
20. Reims \"🇫🇷\"
21. Rouen \"🇫🇷\"
22. Saint Denis \"🇫🇷\"
23. Trenčín \"🇸🇰\"

Lista orașelor observatoare: 

 1. Bastia \"🇫🇷\"
 2. Broumov \"🇨🇿\"
 3. Ceske Budejovice \"🇨🇿\"
 4. Galway \"🇮🇪\"
 5. Larnaka \"🇨🇾\"
 6. Tripolis \"🇬🇷\"
 7. Uppsala \"🇸🇪\"
 8. Valmiera \"🇱🇻\"
 9. Veszprem \"🇭🇺\"

Culture Next este o rețea care sprijină orașe europene să implementeze programe și strategii de dezvoltare urbană prin cultură. În prezent, Culture Next numără peste 20 de orașe membre.

Rețeaua a fost fondată în 2017 de foste sau actuale candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii și construiește în jurul experienței, proceselor participative și colaborărilor dezvoltate pe parcursul candidaturii.

Programul rețelei se concentrează pe creșterea capacității membrilor, organizarea de conferințe și întâlniri anuale și dezvoltarea unei platforme pentru promovare a orașelor membre, precum și facilitarea de colaborări între acestea. Nu în ultimul rând, rețeaua își propune să devină o voce în conturarea politicilor culturale europene.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!