Pastila culturală pentru starea de bine

Persoanele care au interacționat mai mult cu arta în primele luni ale pandemiei au avut mai puține stări negative, 64% dintre ei au afirmat că arta i-a ajutat să se simtă mai bine, iar consumul frecvent de artă a fost asociat cu o stare de spirit mai bună, semnificație și apreciere pentru frumos, conform unui studiu realizat de Centrul Cultural Clujean în 2020.

În contextul actual al pandemiei care pune la încercare reziliența fiecăruia dintre noi, vă propunem Pastila Culturală pentru starea de bine – un chestionar online care evaluează starea emoțională și oferă recomandări culturale personalizate. Platforma este în limba română și este accesibilă oricui, în mod gratuit.

Recomandările selectate de echipa programului Academia Schimbării sunt adaptate stărilor emoționale ale participanților și includ muzică, literatură, film, arte vizuale, etc.

Cei care doresc să beneficieze de recomandările culturale pot completa chestionarul disponibil pe pagina https://cccluj.ro/pastilaculturala și primi pe email sugestiile personalizate. Programul include și o etapă de cercetare prin care Centrul Cultural Clujean urmărește să evalueze impactul participării culturale asupra stării de bine a participanților.

Pastila Culturală este o inițiativă a Centrului Cultural Clujean și face parte din proiectul european Art & Well-being, care explorează relația dintre artă, sănătate și starea de bine a indivizilor și comunităților. Proiectul este realizat în colaborare cu Clinica Universitară de Psihologie ”Babeș-Bolyai PsyTech”, Bookstory, TIFF Unlimited.

Implementat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Europa Creativă, al Ministerului Culturii și Primăriei Cluj-Napoca.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!