O nouă serie de formare Pre-Texts pentru profesori

În 28 septembrie a avut loc prima sesiune  de formare din acest an, în cadrul programului educațional Pre-Texts, dedicat profesorilor.

Pre-Texts este un protocol de învățare dezvoltat de organizația Cultural Agents, care stimulează gândirea critică, creativitatea și participarea activă cu ajutorul unor texte literare ca suport al întregului proces, scopul său fiind conturarea unui nou mod de desfăşurare a orelor de curs, care să-i încurajeze pe copii să devină cititori activi şi să le dezvolte competențele cognitive și emoționalele atât de necesare în cursul formării academice, dar și în viața de adult.

Anul acesta, la sesiunile de formare vor participa 30 de profesori din două școli ce fac parte din Cluj School Network, respectiv Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și Școala Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flora”.

Pentru a asigura o experiență practică și utilă, atât de necesară în aceste condiții, colega noastră Cristina Rogoz va oferi suport individual profesorilor. De asemenea, pentru a introduce noțiunile legate de educația STEAM, profesorii participanți vor avea acces la ateliere practice care le vor oferi o imagine mai clară a modului în care disciplinele științifice pot deveni preferatele elevilor.

Aceste sesiuni se vor desfășura pe tot parcursul lunii octombrie, urmate de o perioadă de follow-up care se va încheia în luna decembrie.

Sesiunile de formare Pre-Texts sunt parte din programul Learning QUB, finanțat de Fondation Botnar.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!