Organizat în jurul subiectului ”Înțelegerea viitorului digital al patrimoniului cultural și al cercetării”, cel de-al doilea atelier de consultări din cadrul proiectului inDICEs va avea două sesiuni, pe 20 și 21 aprilie.
Atelierul se adresează profesioniștilor care lucrează în muzee, biblioteci și alte instituții care trec prin transformare digitală și care sunt invitați să contribuie la viitorul patrimoniului cultural comun.
20 aprilie 11:00 – 12:20 (EET)
Sesiunea din prima zi ”Forme emergente de producere/reproducere culturală digitală, participare și reutilizare a conținutului cultural pe o piață digitală unică” va fi despre cum se întrepătrund zonele producției culturale, mai ales după digitalizarea forțată COVID-19 și care sunt zonele emergente care trebuie observate. Această sesiune va fi moderată de Pier Luigi Sacco și alți patru invitați vor participa la sesiunea de discuții a mesei rotunde – Marie Chatel (MOCDA), Maria Elena Colombo (Accademia di Belle Arti di Brera), Gerfried Stocker (Ars Electronica) și Sabine Himmelsbach ( HeK Basel).
21 aprilie 11:00 – 14:00 (EET)
Facilitarea accesului la colecțiile digitale: O scurtă introducere în drepturile legale deținute de organizațiile culturale.
Sesiunea vizează colectarea de informații și cele mai bune practici de la instituțiile culturale cu privire la modul în care conținutul lor cultural este distribuit online: de la relația lor cu deținătorii de drepturi până la relația lor cu utilizatorii prin folosirea resurselor lor culturale.
Puteți vedea programul complet și să vă înregistrați aici.
Centrul Cultural Cluj este unul dintre partenerii proiectului care contribuie la cercetare, elaborarează politici și recomandări și facilitează implicarea comunităților artistice și creative în activitățile proiectului.
…
Despre inDICEs
Proiectul împuternicește industriile culturale și creative și factorii de decizie să înțeleagă pe deplin impactul social și economic al digitalizării și al reutilizării inovatoare a bunurilor culturale. Finanțat prin Orizont 2020, proiectul va oferi instrumente care pot fi utilizate pentru a măsura și avansa impactul patrimoniului cultural în Europa.
Partenerii proiectului:
ICCU (IT), KU Leuven (BE), Sound and Vision, Centrum Cyfrowe (PL), Fondazione Bruno Kessler (IT), Platoniq (ES), Europeana Foundation, European Fashion Heritage Association (IT), MICHAEL Culture (BE), Deutscher Museumsbund (DE), webLyzard technology gmbh (AT), Capital High Tech SARL (FR), PIN SOC.CONS. A R.L. (IT), Centrul Cultural Clujean (RO).