A început programul Culturepreneurs 20/21

Pe 21 septembrie a avut loc startul oficial al Culturepreneurs 20/21, program de incubare destinat industriilor culturale și creative. Momentul a fost marcat printr-o întâlnire online la care au participat cei 69 de creativi selectați în urma apelului public organizat în luna iunie, alături de profesioniști din cadrul Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

Întâlnirea a început cu prezentarea contextului programului, realizate de membrii echipei de management, Ștefan Teișanu, Anamaria Vrabie și Andreea Bercan și de către reprezentanții instituțiilor partenere: Mara Rațiu – prorectorul Universității de Arte și Design, Andrei Kelemen – director executiv al Cluj IT, Cristian Hordilă – manager al TIFF, Ciprian Morcan – director executiv al Cluster Mobilier Transilvan, Georgiana Ciceo – ZAIN, Alexandru Roja – Transilvania IT Cluster și Mircea Vădan – consultant în proiect.

Pe lângă înformațiile referitoare la modul în care vor fi organizate seminariile pe care le vor parcurge în perioada următoare, participanții au primit și informații care le-ar putea fi utile în colaborarea cu trainerii lor, de la importanța unei perspective sănătoase și proaspete în procesul de lucru, până la aceea a lucrului în echipă, împreună. Iar acel „împreună” este, în fond, cheia proiectului Culturepreneurs. Fiindcă, într-adevăr, un aspect important al programului este acela că își dorește să încurajeze întâlnirile dintre oameni și medii, în scopuri creative.

Această primă întâlnire online a Culturepreneurs 20/21 s-a încheiat cu un program de activități menite să ajute participanții să se cunoască mai bine, în ciuda distanțelor fizice. Contextul pandemic și toate consecințele lui au transformat mediul online într-un instrument prin care ne putem conecta și chiar dacă prima etapă Culturepreneurs se va desfășura în mediul online, va fi un bun prilej de cunoaștere, de colaborare între participanți și mentorii lor și de adaptare la diverse metode inovative de participare.

Până în 14 decembrie se va desfășura prima etapă a programului care include o serie de seminarii dezvoltate de către profesioniști din industriile de film, design, ITC, antreprenoriat, politică culturală și inovare socială. Urmând ca în a doua etapă a programului, desfășurată între 11 ianuarie și 19 martie 2021, participanții să-și poată pune în practică ideile în laboratoarele de specialitate din cadrul Centrului Regional European pentru Industrii Creative Cluj (CREIC).

Culturepreneurs este un program de educație antreprenorială dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative susținut încă de la lansare de către Banca Transilvania. În cea de a treia iterație a sa, programul Culturepreneurs este dezvoltat sub componenta dedicată muncii în sectoarele culturale și creative, din cadrul Cluj Future of Work, primul proiect din Europa de Est finanțat de către Urban Innovative Actions.

Cluj Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Primăria Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!