Lucrările a doi artiști clujeni incluse în proiectul Europe at Home

Europe at Home este un proiect care reunește perspective artistice europene din domeniul fotografiei și literaturii, legate de această situație excepțională și fără precedent pe care o trăim cu toții. La invitația Faro, oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii în Portugalia și membru în rețeaua Culture Next pe care am inițiat-o în 2017, ne-am alăturat proiectului, propunând doi artiști care să reprezinte orașul Cluj: Gabriel Aldea (Komiti) și Alexandra Felseghi.

Gabriel Aldea este fotograf, iar împreună cu echipa Komiti a realizat un proiect de colaborare cu ilustratorii din Cluj-Napoca: KOMITI ✕ ILLUSTRATORS. Fotografiile realizate cu orașul gol au fost completate de către ilustratori, care au animat locuri cunoscute din oraș cu personaje și scene colorate.

Textul Alexandrei Felseghi, Singur/Împreună sau anonimii dintre patru pereți a fost creată în cadrul mișcării Artiști Împreună (link) pe care am lansat-o împreună cu Observatorul Român de Sănătate cu susținerea Băncii Transilvania, pentru a implica artiștii în lupta împotriva Covid-19.

Proiectul Europe at Home este în continuare deschis orașelor care doresc să se alăture. Pentru a participa, fiecare oraș poate participa cu lucrări de fotografie și literatură pe site-ul proiectului – www.europeathome.eu.

Europe at Home este deschis și cetățenilor din întreaga Europă care, prin intermediul rețelelor de socializare, pot participa la proiect arătându-și perspectiva acestui moment și împărtășind public fotografiile lor folosind hashtag-ul #EuropeAtHome.

Inițial, invitația de a se alătura proiectului a fost lansată de către Faro unui grup de orașe care plasează cultura drept unul dintre principalele lor axe de dezvoltare, pentru a interpreta acest moment particular din istorie prin fotografiile artiștilor și prin textele autorilor literari.
Deși multe dintre orașele implicate sunt legate de titlul de Capitală Europeană a Culturii, proiectul Europe at Home își propune să fie o mișcare deschisă care încearcă să implice orice oraș din Europa și artiștii săi.

Lucrările artiștilor pot fi vizualizate la următoarele link-uri:
https://www.europeathome.eu/alexandra-felseghi.html
https://www.europeathome.eu/gabriel-aldea.html


Culture Next este o rețea fondată în 2017 de foste sau actuale candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii, care își propune să susțină orașele să implementeze programe și politici urbane bazate pe cultură, construind pe experiența candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Centrul Cultural Clujean asigură secretariatul rețelei de la înființarea acesteia în 2017.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!