LEAP -Studiu interdisciplinar cu privire la evaluarea nevoilor și oportunităților tinerilor din Cluj-Napoca

Zona Metropolitană Cluj este un cadru primitor pentru inițiativele tinerilor și pentru cele derulate în beneficiul copiilor și tinerilor, dar aceste inițiative sunt deseori disparate și nu sunt reprezentate cu acuratețe în raportarea datelor publice.

Pornind de la nevoia de a efectua o evaluare cuprinzătoare, inter – și multidisciplinară, asupra nevoilor și oportunităților tinerilor din zona metropolitană Cluj, Centrul Cultural Clujean alături de Universitatea Babeș-Bolyai, FSPAC, Departamentul de Sănătate Publică și Departamentul de Științe Politice și Grupul PONT derulează proiectul „LEAP – Studiu interdisciplinar cu privire la evaluarea nevoilor și oportunităților tinerilor din Cluj-Napoca”.

Proiectul este finanțat de Fundația Botnar, pentru a fundamenta un proces colaborativ cu o perspectivă de 10 ani, de consolidare a ecosistemului de tineret din Cluj-Napoca. (www.fondationbotnar.org )

Pentru a identifica măsurile prin care poate fi asigurată bunăstarea copiilor și tinerilor (10-24 de ani) din Cluj-Napoca, proiectul analizează în mod special temele sănătății, educației și calitatea vieții.

În cadrul proiectului, Centrul Cultural Clujean coordonează procesul de consultare a factorilor interesați – organizații, instituții publice, companii – a căror activitate are impact asupra copiilor și tinerilor din Zona Metropolitană Cluj.

Procesul de consultare derulat de Centru va avea următoarele etape:
1. colectarea percepțiilor și perspectivelor factorilor interesați (stakeholders) cu ajutorul unui chestionar online;
2. o serie de evenimente de consultare online pe temele educație, sănătate, participare comunitară, mediu de viață, în cadrul cărora se va urmări identificarea problemelor structurale care afectează copiii și tinerii și a măsurilor de adresare a acestor probleme;
3. facilitarea unui proces de analiză a politicilor de tineret existente și de elaborare a unei liste de recomandări de politici publice și acțiuni strategice.
4. o dezbatere publică cu privire la rezultatele cercetării și ale analizei strategice.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe www.leapcluj.ro

Dacă organizația, instituția sau compania dumneavoastră lucrează cu copii și tineri, vă invităm să completați chestionarul și să ne notificați interesul de a participa la consultările care au loc în cadrul proiectului pe adresa proiecte@cccluj.ro.  

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!