Peste 200 de copii au participat la programul de mediere culturală al Academiei Schimbării și au descoperit arta contemporană prin activități interactive

În perioada 12 – 18 decembrie 2018, în cadrul programul de mediere culturală dezvoltat de Centrul Cultural Clujean au avut loc primele activități destinate copiilor, cu ocazia expoziției Memoria ca viziune, care face parte din seria de activități preinaugurale ale ECCA – Centrul European de Artă Contemporană, Cluj.

Peste 200 de copii, cu vârsta între 5 și 14 ani, au participat împreună cu clasa sau părinții la activități interactive prin care au descoperit arta contemporană, au explorat lucrările artiștilor din expoziție și au descoperit informații noi plecând de la parcursul expoziției.

Activitățile au pornit de la turul ghidat al expoziției – conceput ca un joc de-a detectivii de artă, au continuat cu discuții și jocuri în care copiii și-au imaginat ce gândesc personajele dintr-o pictură, au inventat titluri noi pentru lucrări sau au învățat despre Coloana Infinitului, despre inventatorul cubului Rubik, despre Mona Lisa și Vlad Țepeș, sau despre satelitul Sputnik și cățelușa Laika. Toate acestea au avut ca punct de pornire lucrările artiștilor participanți în expoziția Memoria ca viziune, cu ocazia căreia am desfășurat acest program pilot, pe care ne propunem să îl replicăm în viitor și cu ocazia altor expoziții și evenimente culturale.

La programul din această săptămână, au participat copii și profesori din școlile partenere Centrului Cultural Clujean:

  • Liceul Teoretic „Eugen Pora”
  • Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”
  • Școala Gimnazială „Traian Dârjan”
  • Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flora”

În weekend, activitățile au fost deschise familiilor cu copii.

Formatul programului, conceperea activităților și facilitarea lor au fost realizate în colaborare cu: Iolanda Anastasiei, Emese Apai, Miruna Batin, Georgiana Buț, Mihai Iepure-Gorski, Florina Florian, Ana-Maria Huluban, Marius Mornea, Lucian Rad, Cristina Rogoz, Dana Ștefănoiu. Programul este coordonat de Corina Bucea, manager de proiect la Centrul Cultural Clujean.

Programul de mediere culturală este componenta Academiei Schimbării care promovează practica medierii în sectorul cultural, pilotează modele de lucru, dezvoltă competențe și resurse în acest domeniu.

Detalii despre programul de mediere culturală aici.

Detalii despre expoziția „Memoria ca viziune” aici.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!