ECCA 2017: Lansarea conferinței

Centrul Cultural Clujean organizează în perioada 24-25 noiembrie 2017 conferința In Search for Institutional Models. Showcasing and Studying Contemporary Art/ În căutarea modelelor instituționale. Prezentarea și cercetarea artei cotemporane. Evenimentul se desfășoară la Casa Matei Corvin, în Cluj-Napoca.

Conferința face parte din programul care pregătește dezvoltarea la Cluj-Napoca a Centrului European de Artă Contemporană (CEAC), o instituție dedicată cercetării, expunerii și dezvoltării profesionale în domeniul artei contemporane. Programul CEAC cupride manifestări din zonele artelor vizuale, artelor spectacolului și ale artei new media.

CEAC va căuta să pună în valoare producțiile artistice ale ultimilor 70 de ani din Europa de Est și să sprijine procesul de recunoaștere și diseminare la nivel european a artei din acestă regiune, dintr-o perspectivă europeană.  CEAC își propune să redefinească relația dintre instituțiile de artă și spectatori, angajându-se să acompanieze toate segmentele publicului într-o călătorie de explorare critică și de implicare activă în practica artistică.

În cadrul conferinței artiști, curatori și teoreticieni din România, Belgia, Croația, Franța, Grecia, Ungaria, Marea Britanie și Slovenia vor prezenta proiecte și experiențe în acest domeniu și vor dezbate modelele instituționale relevante pentru studierea și expunerea artei contemporane în secolul XXI.

Între invitații conferinței se numără și Paul Dujardin, Director General și Director Artistic al Centrului de Arte Frumoase BOZAR, din Bruxelles, Călin Dan, Directorul Muzeului Național de Artă Contemporană din București/MNAC și Mica Gherghescu, cercetător la Biblioteca Kandinsky, în cadrul Centrului Pompidou din Paris.

Programul Conferinței poate fi consultat online pe site-ul www.cccluj.ro. Conferința se va desfășura în limba engleză, fără traducere în limba română. Cei interesați să participe la conferință sunt rugațisă se înscrie până joi, 22.11.2017, utilizând formularul de pepagina web a progamului conferinței.

Conferința este însoțită de un program artistic, al cărui curator este HoreaAvram. Programul include:

24.11.2017, 19:00       Live Cinema Performance: Intruders – A-li-ce (FR/DE), Swub (DE)| Muzeul de Artă

25.11.2017, 18.30       Finisaj – Proiecție video 3D: KOTKI Visuals Studio, Embodymento | Garnizoana/viitorul spațiu de galerie al Centrului European de Artă Contemporană, Bd. 21 Decembrie 1989, nr 106

Conferința și programul preinaugural CEAC sunt proiecte organizate de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design, Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai, Uniunea Artiștilor Plastici, Centrul de Interes și Federația Fabrica de Pensule.

Program realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Parteneri: Consiliul Județean Cluj, Banca Transilvania și Evozon.

Accessibility Toolbar

Scroll to Top
Fii primul care află știrile de ultimă oră

Abonează-te la newsletter-ul nostru și fii la curent cu tot ce se întâmplă la CCC!