„Ne cunoaștem profund unii pe alții când ne ascultăm vorbind despre idei și idealuri, când ne privim adânc în ochi, când ne observăm deciziile și faptele. Vă întreb: Este posibil să îți cunoști profund țara? Ni se strigă din news feed-uri cum ar trebui să fie țara, burtierele buletinelor de știri ne silabisesc idei despre identitatea națională. Cu toate acestea, întrebați-vă dacă există o altă posibilitate, autentică, în care să îți poți asculta țara vorbind despre propriile ei idealuri. Eu cred ca țara are ideile ei, doar ale ei. Le are demult, de când s-a născut și despre multe dintre idealurile ei a renunțat să mai vorbească.Discursul ideilor țării e cuprins în Constituție, o carte nu prea veche despre idealuri, pe care vă propun să o deschidem împreună și să ne privim țara adânc în ochi.” (Ioana Trană)
Ioana Trană este specialistă în drepturile omului și pune în aplicare empowerment law, ceea ce presupune o distribuire echitabilă a puterii între stat și cetățean. Se poziționează constant împotriva discriminării. A absolvit Facultatea de Drept a Universității Babeș Bolyai în anul 2001 și este membră a Baroului Cluj din anul 2005. În anul 2007 alături de Luiza Budușan a înființat Societatea Civilă de Avocatură Budușan și Asociații, unde activează în prezent ca și partener. În anul 2012 a dobândit titlul academic “Master in Animal Law and Society”, acordat cu distincţia Cum Laude de către Facultatea de Drept, Universitatea Autonomă din Barcelona. A inițiat și organizat conferința susținută de filosoful Peter Singer la Cluj Napoca în anul 2013, fiind prima vizită a acestuia în România.
Coordonatoare atelier: Ioana Trană
Perioadă de desfășurare: 11 și 12 noiembrie 2017, între orele 11:00 și 15:00
Loc: Cluj Hub, Str. Regele Ferdinand nr. 22-26, Central etaj 3
Număr locuri: 15 participanți
Atelierul se desfășoară în limba română.
Data limită de înscriere: 4 noiembrie 2017
Înscrie-te la Atelierul Cunoaște-ți Constituția!
[Form id=\”20\”]
Un proiect realizat de Fabrica de Pensule și Asociația Colectiv A în cadrul programului ECCA 2017, lansat de Centrul Cultural Clujean.